Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je včeraj, 25. septembra 2014, sprejel kanuista Benjamina Savška, sicer vrhunskega športnika, zaposlenega v policiji, ki se je s svetovnega prvenstva v ZDA vrnil s srebrom in bronom. Čestitamo!

IMG 5117

Generalni direktor policije Stanislav Veniger, kanuist Benjamin Savšek in vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Tomas Globočnik


Kanuist Benjamin Savšek je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Deep Creeku, Maryland, ZDA, osvojil srebrno kolajno. Dvajset minut je bil celo svetovni prvak. Po pritožbi in pregledu videoposnetkov so sodniki odločili, da se ameriški tekmovalec Fabien Lefevre ni dotaknil vrat, in mu posledično podelili naslov svetovnega prvaka. Beni, kot ga kličejo sotekmovalci, je odločitev sodnikov sprejel v duhu fair playa.

IMG 5109

Le dve uri po osvojitvi naslova vice prvaka se je Benjamin Savšek v ekipni tekmi na progo podal z reprezentančnima kolegoma Lukom Božičem in Anžetom Berčičem. Po čakanju sodniške odločitve in pregledu videoposnetkov ob koncu tekmovanja so tokrat slovenski junaki v ekipni tekmi potegnili boljši konec. Sodniki so jim odšteli en dotik vrat, kar je pomenilo, da so iz šestega mesta napredovali na tretje.

BenjaminSavsek SP2014

Benjamin Savšek po odlično odpeljani vožnji, ki mu je prinesla srebro.

BenjaminSavsek SP2014 2

Čestitke ob ekipni vožnji, ki je Benjaminu Savšku prinesla še drugo odličje, bron.


Benjamin Savšek, član Kajak kanu kluba Tacen, Ljubljana, tekmuje v kanu slalom (C-1) (enosed). Zadnji in celo največji dosežek v njegovi karieri je ravno to drugo mesto na letošnjem svetovnem prvenstvu v ZDA. Temu je na istem tekmovanju dodal še bronasto kolajno v ekipni konkurenci.

Sicer so njegovi večji uspehi naslednji:

  • 1. mesto, Svetovni pokal Tacen 2014
  • 3. mesto, Svetovni pokal Praga 2014
  • 3. mesto, Svetovno prvenstvo Praga 2013
  • 8. mesto, Olimpijske igre London 2012
  • 3. mesto, Evropsko prvenstvo Augsburg 2012
  • 1. mesto, Svetovni pokal Praga 2012
  • 2. mesto, Svetovni pokal Praga 2010

Benjamin Savšek je bil na lanskem svetovnem prvenstvu v Pragi bronast, iz letošnjega se je vrnil srebrn. Bo na naslednjem svetovnem prvenstvu v Londonu zlat?

Foto: Nina Jelenc, MMC RTV Slovenija in Siol, Aleš Černivec, Delo, ter Policija