Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 9. oktobra 2014, gostil poveljnika Gasilske zveze Slovenije Francija Petka. Pogovor delovnega srečanja je potekal v smeri priprave in sklenitve sporazuma o medsebojnem sodelovanju.

Policisti in gasilci delajo z roko v roki v mnogih dogodkih, predvsem ob naravnih katastrofah, kot je bil žled v začetku letošnjega leta in kot so bile poplave npr. novembra 2012, in nesrečah, kot so prometne nesreče, ter pri drugih dogodkih, kot so na primer varovanja večjih prireditev.

Srečujejo se tudi na istih usposabljanjih, kot so taktično-reševalne igre, usposabljanja v okviru programa zaščite, reševanja in pomoči (potresi, letalska nesreča, množična prometna nesreča v predoru …) ter usposabljanja, ki jih policisti pripravijo za gasilce in obratno. Policiste in gasilce pa lahko srečate na mnogih preventivnih delavnicah po vsej Sloveniji.

Oboji tudi tekmujejo na istih športnih tekmovanjih, npr. v Pohodu razuma volje in moči ali Brajnikovem memorialu, zadnji dve leti pa so se gasilci pridružili tudi Patruljnemu teku na smučeh na Pokljuki. Moči pa so združili v npr. vseslovenski akciji za čistejše okolje Očistimo Slovenijo.

Nemalokrat so gasilci prejemniki medalj policija za hrabrost in požrtvovalnost, veliko policistov pa je tudi prostovoljnih gasilcev.

 MG 5256 obd zm

Razlogov za sklenitev dogovora o sodelovanju med obema organizacijama, s katerim bi potrdili večletno in že zdaj dobro sodelovanje ter natančneje določila nadaljnje skupno delo, je dovolj. Tokratno srečanje je bilo pregled dosedanjega dela in priprava na opredelitev skupnih nalog v prihodnje.