Sorodne objave

 

Tako kot ob vseh naravnih katastrofah so tudi med zadnjimi poplavami policisti priskočili na pomoč lokalnim prebivalcem. Od 13. novembra pa do danes je na poplavnih območjih v svojem prostem času pomagalo 114 policistov, več deset policistov pa je naloge na prizadetih območjih opravljalo ob rednem delu.

IMG 0746

V Sloveniji smo od sredine septembra ponovno priča porastu števila in obsega poplav, ki so v različnih časovnih obdobjih prizadela posamezna območja države. Stanje na terenu in izvajanje nalog policije so si ta vikend na prizadetih območjih v Postojni, Cerknici in Ilirski Bistrici ogledali tudi v. d. generalnega direktor policije Marjan Fank, direktor Uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj in direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar.

IMG 0742

Fank je izrazil navdušenje nad izjemno prizadevnim delom, motiviranostjo in požrtvovalnostjo policistov. Ti so namreč po najboljših močeh pomagali lokalnim prebivalcem, tako pri reševanju njihovega imetja, zaščiti nepremičnin, kot tudi evakuaciji s poplavljenih območij. Po službenem času so se mnogi zgolj preoblekli iz uniforme v civilna oblačila in vrnili na prizadeta območja, kjer so še naprej pomagali postavljati zaščito pred deročo vodo ter odpravljati povzročeno škodo.

IMG 0744

Kot je dejal v. d. generalnega direktorja policije, ceni prizadevno delo policistk in policistov, ki so žrtvovali tudi del svojega prostega časa, da bi pomagali prebivalcem prizadetih območij. Ob tem je pohvalil vse uslužbence policije, ki so bili kakor koli udeleženi pri varovanju ljudi in izvajanju nalog zaščite in reševanja, izrazil pa je tudi prepričanje, da bodo policisti in policistke ter ostali uslužbenci policije v primeru ponovnih naravnih nesreč znova nesebično priskočili na pomoč. "Nenazadnje je naše temeljno poslanstvo pomagati ljudem, ne glede na kraj, čas in vrsto nesreče. Tega poslanstva ne čutimo le kot poklicno, temveč tudi osebno zavezo do sočloveka v stiski," je ob obisku dejal Marjan Fank.

IMG 2474

Fank in Vrečar sta obiskala tudi delavce Rdečega križa v Cerknici, ki imajo prostore na tamkajšnji policijski postaji. Direktor ljubljanske policijske uprave je v nadaljevanju obiskal še štab Civilne zaščite Loška dolina, kjer se je podrobneje seznanil z obsegom poplav, nato pa je obiskal še delavce policije na območju Loške doline, ki so jim poplave prizadejale materialno škodo.