Včeraj, 9. decembra 2014, sta bila na prireditvi Športnik leta že drugič zapored izbrana alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, sicer vrhunska športnika, ki sta zaposlena v Policiji. Za najboljšo ekipo je bila razglašena hokejska reprezentanca.

Društvo športnih novinarjev Slovenije je v sodelovanju z RTV Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije v Cankarjevem domu podelilo priznanja najboljšim športnicam in športnikom za dosežke v letu 2014. Mazejevi sta peti naslov najboljše športnice leta prinesli dve zlati olimpijski kolajni in 4. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, Prevc pa je lanskoletni naslov najboljšega športnika letos potrdil z dvema olimpijskima kolajnama, s 3. mestom na svetovnem prvenstvu in z 2. mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Listo nominirancev za najboljšega športnika in športnico leta so iz vrst policije krasili tudi: atletinja Martina Ratej, kanuist Benjamin Savšek in telovadec Mitja Petkovšek.sportnik leta 2014 MazePrevcHokej Reuters

Vsem vrhunskim športnikom zaposlenim v policiji iskreno čestitamo za letošnje športne dosežke, še posebej športnikoma Slovenije 2014, Tini Maze in Petru Prevcu!

 

Foto: Reuters