Sorodne objave

 

V dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji je Policijski orkester v torek, 16. decembra 2014, z božično-novoletnim koncertom pomahal staremu letu v slovo in izrekel prisrčno dobrodošlico novemu. Dvorana je bila na obeh izvedbah - prvič ob 17. uri in drugič ob 19.30 – polna.

IMG 7325Obiskovalce je nagovoril v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank, ki je med drugim dejal, da je to obdobje čas za optimizem, za nove želje, a tudi za realen pogled nazaj in naprej. "Dejstvo je, da je za nami eno težjih let. /…/ Ob vseh negativnih dogodkih, ki jih letos na žalost ni manjkalo, smo zaposleni v policiji ohranili presenetljivo mero optimizma in svoje delo kljub vsem oviram še vedno opravljamo s srcem; predano in požrtvovalno. /…/ Še vedno premoremo tudi veliko solidarnosti, pripadnosti in občutka, da je naše delo poslanstvo, kar smo pokazali z množičnim odzivom na vsakokratne dobrodelne akcije in pozive, da bi pomagali sočloveku.

Takšna naravnanost in solidarnost sta potrditev, da policisti svojega poklica ne doživljamo zgolj kot delavnik, ki ga je treba nekako preživeti, temveč kot poslanstvo, vredno žrtvovanja. Zato je prav, da to izpostavimo ob vsaki priložnosti. /…/ Ob zavedanju, da nas v prihajajočem letu vseeno čakajo naporna pogajanja in mnoge ovire, je prav opomniti, da bomo na nekatere dogodke imeli več, na druge manj vpliva. Ena redkih stvari, nad katerimi imamo popoln vpliv, pa so zagotovo odnosi. /…/ Da pa bi medsebojne odnose krepili, je seveda nujno, da znova okrepimo tudi neformalna druženja, ki so v zadnjem času nekako zaspala. December je pravi čas za to, današnji koncert pa zagotovo ena lepših priložnosti, da se srečamo z vseh koncev Slovenije."

Ob prihajajočih praznikih je vsem zaželel vse dobro z željo, da nam novo leto vsem skupaj postreže s pozitivnimi, vedrimi in optimističnimi dogodki.
 

Koncert je bil tokrat dobrodelni. Sredstva smo zbirali za policiste in njihove svojce, ki iz različnih razlogov potrebujejo pomoč.


V. d. generalnemu direktorju policije Marjanu Fanku in ministrici za notranje zadeve mag. Vesni Györkös Žnidar ter vodji Policijskega orkestra Zoranu Kobalu so se na koncertu poleg sodelavcev pridružili tudi številni vabljeni gostje, med katerimi je bili tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

IMG 7276

IMG 7331

Orkester pod taktirko Nejca Bečana, ki je od julija tudi njegov umetniški vodja, je odlično odigral še enega v nizu mnogih koncertov v obdobju svojega več kot 65-letnega delovanja. Nekaj pesmi je zapel policist Matjaž Mrak, ki je v orkestru solist klarinetist in velikokrat vokalni solist, nekaj pa gostja Kristina Oberžan.


Orkester je s Straussovo skladbo Na lepi modri Donavi nameraval zaključiti koncert, vendar ga je navdušena publika še večkrat priklicala na oder.


Posnetek koncerta boste lahko poslušali 3. januarja 2015, ob 20. uri na prvem programu Radiu Slovenija. Vabljeni! 

IMG 7317