Sorodne objave

 

Patruljnega teka na smučeh Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite se je letos udeležilo rekordno število tekmovalcev in tekmovalk. Za 68 moških in 16 ženskih ekip je bila sobota, 10. januarja 2015, dan za rekreacijo in preverjanje psihofizične pripravljenosti. Tradicionalno tekmovanje, s katerim se obuja spomin na bitko Cankarjevega bataljona v Dražgošah in na padle borce 3. bataljona Prešernove brigade, je tudi dogodek, ki povezuje pripadnike varnostnih, obrambnih in zaščitnih državnih organov. V disciplini smučarskega teka so se tekmovanju v svoji kategoriji pridružili tudi veterani vojne za Slovenijo.

na streliscu

Tekmovalna proga je bila tudi letos podrejena vremenskih pogojem, vendar je bila kljub tanjši snežni odeji dobro pripravljena. Sončen dan je bil v veselje, a topli vetrovi neprizanesljivi s tekmovalci, ki so startali v drugi polovici nastopajočih ekip. Kot določajo tekmovalna pravila, so se tekmovalci in tekmovalke preizkusili v streljanju z MK puško, metu bombe, plazenju pod ovirami, veleslalomu, prevozu ranjenca in se dokazovali v kondicijskem pohodu, predvsem pa v teku s turnimi smučmi. Ženske so premagovale progo, dolgo pet kilometrov s 225m višinske razlike, moški pa progo z desetimi kilometri in s 450m višinske razlike. To preizkušnjo so ekipe opravile z nošenjem bremena, in sicer je bila vsaka obremenjena z dodatnimi 20 kg.

ekipa Policijske akademije v cilju

Ekipa Policijske akademije v cilju


Organizatorji tekmovanja, Slovenska vojska, so se veselili zmage ženske ekipe, 132. GORP, in 2. mesta ekipe POV 1. BR. Tema dvema ekipama je sledila najhitrejša in najbolj spretna policijska ekipa predstavnic iz PU Ljubljana, ki je z osvojenim 3. mestom v ženski kategoriji absolutno ponovila lanskoletni uspeh.

najboljse tri ekipe v absolutni zenski konkurenci

Najboljše tri ekipe v absolutni ženski konkurenci


V moški absolutni konkurenci pa je slavila Policija in 1. ekipa Specialne enote UPS, ki lanskega scenarija ni pustila spreminjati. Na 2. mestu je pristala najboljša moška ekipa Slovenske vojske, 132. GORP/EVOJ, odlično 3. mesto pa je zasedla 2. ekipa Specialne enote UPS. Dobro sta se v generalni kategoriji odrezali tudi ekipi PU Koper (9. mesto) in PU Nova Gorica (11. mesto).

najboljse tri ekipe v absolutni moski konkurenci

Najboljše tri ekipe v absolutni moški konkurenci


V kategoriji policija so tako zmago slavili člani SE UPS GPU - 1.ekipa, 2. mesto so zasedli člani SE UPS GPU - 2.ekipa in 3. mesto PU Koper.

Najboljša ženska policijska ekipa v generalni kategoriji je bila ekipa PU Ljubljana, ki je obenem v kategoriji policija zasedla 1. mesto, 2. mesto je pripadlo ekipi PU Novo Mesto in 3. mesto predstavnicam PA CRSV PPP.

Razglasitve rezultatov in podelitve medalj in pokalov se je v imenu Policije udeležil Robert Sušanj, direktor Uprave za policijske specialnosti, ki je nagovoril prisotne in podelil medalje. Pri podelitvi priznanj se mu je pridružil tudi Milan Pleško, poveljnik Specialne enote.

absolutno najboljsa moska ekipa SE UPS GPU prva ekipa

Ekipa GPU UPS SE 1. ekipa


Tekmovanja v moški konkurenci se je udeležilo 20 policijskih ekip, v ženski konkurenci pa so nastopile 4 policijske ekipe. Vsem nastopajočim policistkam in policistom čestitamo, organizatorju tekmovanja pa se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in odlično organizirano tekmovanje!