Sorodne objave

 

Danes je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata odprla že 7. Informativa. Študentje, dijaki, učenci in ostali obiskovalci lahko še danes do 18. ure in jutri med 9. in 18. uro dobite pomembne informacije o nadaljnjem izobraževanju in zaposlovanju. Na Informativi se predstavljamo tudi policisti.

58

Policisti tudi tokrat obiskovalcem predstavljamo posebnosti različnih področij policijskega dela. Oba dneva boste lahko izvedeli več o aktualnem razpisu za nove policiste, se preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom, spoznavali boste delo vodij policijskih okolišev itd.

IMG 8116

IMG 8150

 "Midva sva dobra prijatelja."


Veliko pozornosti je kot ponavadi požel vodnik službenega psa s svojimi zvestimi štirinožnimi pomočniki.

IMG 7929

Danes so imeli obiskovalci možnost spoznati tudi policiste Specialne enote in se preizkusiti na atraktivnem elektronskem simulatorju streljanja. Mnoge je zanimala tudi njihova oprema, ki v popolnem sestavu tehta skoraj 20 kilogramov.

IMG 7953

V dopoldanskih urah nas je na glavnem odru z ubranimi zvoki razveseljeval sekstet Policijskega orkestra, ki bo z nami tudi jutri in bo obiskovalce v več intervalih s svojimi glasbenimi mojstrovinami razveseljeval med 12. in 13.30 uro.

IMG 7914

Policist Specializirane enote za nadzor državne meje je predstavil t. i. dokubox, oz. napravo za odkrivanje ponarejenih in prenarejenih listin. Dijakom in študentom je pokazal tudi nekaj ponaredkov potnih listov in osebnih izkaznic, pri katerih so ponarejevalci uporabili veliko domišljije.

IMG 7904

Popoldne sta nas obiskala tudi dva vrhunska športnika, zaposlena v policiji, telovadec Rok Klavora in eden najboljših borcev v olimpijskem tekvondoju, Ivan Trajkovič. Jutri bosta z nami znova dva vrhunska športnika, zaposlena v policiji, judoista Aljaž Sedej in Andraž Jereb.

57

68

Na Informativi vam med drugim svetujemo, kako najbolje poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega imetja. Veliko pozornosti bo namenjene varnosti v cestnem prometu in zavarovanju svojih domov ter jeklenih konjičkov. Ogledali si boste lahko tudi vzorce prepovedanih drog, kriminalist pa vas bo opozoril na nevarnosti, ki jih prinaša zloraba mamil.
 

Vljudno vabljeni, da nas obiščete še danes do 18. ure in jutri med 9. in 18. uro.

Vstop je prost!