Sorodne objave

 

Pred nami sta dva tedna šolskih zimskih počitnic. Ob začetku in koncu počitnic je na cestah in mejnih prehodih pričakovati več prometa, zato strpno in previdno. Če se odpravljate na smučišče, poskrbite, da bodo aktivnosti na snegu prijetne in varne. Če boste dalj časa odsotni, pa ne pozabite niti na zavarovanje svojih domov.

Na smučanje zgolj dobro pripravljeni

V naslednjih dveh tednih bo na smučiščih več smučarjev, predvsem otrok. Z dobro pripravo se bomo izognili marsikateri neprijetnosti in tako poskrbeli za prijetno ter varno preživljanje počitnic on aktivnostih na snegu. Najpomembnejše je zavedanje, da je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak posameznik.


Strpno ob morebitnih gnečah na mejnih prehodih

Na nekaterih mejnih prehodih lahko pride do daljših kolon in čakalne dobe za prestop državne meje. Zato svetujemo, da se pred odhodom pozanimate o stanju na mejah in v primeru gneče uporabite maj obremenjene mejne prehode.


Previdno na cestah

Ob začetki in koncu počitnic pričakovati več prometa. Zato svetujemo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila. Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju in prevoznosti cest. Vozite previdno, odgovorno in strpno!  


Ne pozabite zavarovati svojih domov

Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med dopusti nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da svoje prostore in imetje ustrezno zavarujemo in vzpostavimo občutek, da je v hiši ali stanovanju vedno nekdo prisoten. Vrednejše predmete shranite v primerne sefe ali blagajne, tehnične (monitorje, računalnike, projektorje ...) in druge vrednejše predmete označite z individualnimi lastnostmi.