Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marjan Fank, predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša in predsednik Skupnosti gasilsko-reševalnih zavodov Slovenije Tomaž Kučič so danes, 19. februarja 2015, v Kopru podpisali sporazum o sodelovanju.

IMG 0054copy

Sporazum je bil pripravljen na pobudo Policije in bo tako tudi formalno potrdil že uveljavljeno dobro sodelovanje med policisti in gasilci pri opravljanju njihovih nalog. S podpisom sporazuma bo zagotovljena in omogočena lažja pot do sodelovanja na področju izobraževanja in usposabljnja, izmenjave dobre prakse o naravnih in drugih nezgodah ter sodelovanja na ostalih področjih, ki so v skupnem interesu.

"Ker je dolgoletno sodelovanje ob spoštovanju medsebojnih pristojnosti med obema službama zelo dobro, je prav, da smo ga nadgradili in spravili v formalne okvire s podpisom sporazuma o sodelovanju. Upam, da bo sporazum poenostavil tudi udeležbo policije pri reševanju naravnih in drugih nesreč in prispeval k še boljšemu izpolnjevanju skupne zaveze, ki smo jo sprejeli ob vstopu v policijske in gasilske vrste, tj. da se naši državljani morajo počutiti varno," je ob podpisu sporazuma dejal Marjan Fank.