Sorodne objave

 

Na Informativi '10, največjem zaposlitvenem sejmu za mlade, se danes in jutri, 29. in 30. januarja, z informacijami o zaposlovanju in izobraževanju predstavlja tudi policija. Če želite izvedeti več o možnostih za zaposlitev idelo v policiji, vabljeni! Ob tej priložnosti vas vabimo tudi na informativni dan v Policijski akademiji, ki bo 12. februarja 2010.

IMG 9643

Dogodek, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je bil dobro obiskan že prvi dan. Na razstavišču se je trlo obiskovalcev: učencev, dijakov in študentov, pa tudi njihovih staršev, učiteljev in drugim iskalcev informacij o možnostih in novih idejah za uresničevanje kariernih ciljev.

 

 Informativni dan v Policijski akademiji

bo v petek, 12. februarja 2010, ob 10., 12. in 14. uri.

Vabljeni!

 

Izredno veliko zanimanja je bilo tudi za razstavni prostor policije, kjer smo predstavili različna področja policijskega dela in opremo, predvsem pa odgovarjali na številna vprašanja mladih o tem, kako lahko postaneš policist: kakšni so pogoji za sprejem v policijo, kako se je treba prijaviti na razpis, ko je objavljen, itd. Zanimalo jih je tudi, kako "izgleda" šolanje v Policijski akademiji, koliko časa traja, kakšen je predmetnik izobraževanja za policiste idr.

 

Zaposlovanje in izobraževanje v policiji (zgibanka) 

 Policijska akademija (informacije o izobraževalnem programu za pridobitev poklica policist idr.)

IMG 3992

 Na elektronskem strelišču so številni "potencialni kandidati za policiste" preizkusili v streljanju, ob napotkih pripadnika Specialne enote, seveda.

IMG 4344

 Inštruktorja za praktični postopek sta pokazala nekaj policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe, ki jih mora dobro obvladati vsak policist.

IMG 4021

 Mladi "motoristi" so vadili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

IMG 4126

S svojimi vragolijami nas je ponovno zabaval policijski kuža Arni.

IMG 3959

Obiskovalci so lahko izvedeli več o tem, kako poteka ogled kraja kaznivih dejanj.

IMG 9714

Udeležencem današnjega predavanja je predstavnica Službe za kadre na Ministrstvu za notranje zadeve podrobneje pojasnila, kako se lahko prijavijo na razpis, kakšen je izbirni postopek, kako poteka preizkus telesnih zmogljivosti, katere so zdravstvene in psihofizične zahteve ter drugi kriteriji za izbor kandidatov. Opisala je tudi izobraževanje v Šoli za policiste in odgovorila na prenekatero radovedno vprašanje mladih poslušalcev.

IMG 4033

Če torej želite izvedeti več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, izkoristite priložnost in obiščite naš razstavni prostor še danes in jutri med 9. in 18. uro. Več informacij o Informativi najdete na www.informativa.si.

zgibanka2 IMG 4048