Sorodne objave

 

Včeraj, 24. marca 2015, se je v Tirani začela sedma delavnica projekta Uporaba skupnih preiskovalnih skupin za potrebe boja proti trgovini z ljudmi na Zahodnem Balkanu na lokalni ravni (JIT THB WB).

 20150324 153729

Delavnico, ki bo trajala do 26. marca, organizira in izvaja projektna skupina, ki jo sestavljajo strokovnjaki slovenskega notranjega ministrstva in policije, pod vodstvom mag. Sandija Čurina.

Namen delavnice je tožilcem in kriminalistom, ki delujejo na lokalni ravni, predstaviti koncept skupnih preiskovalnih skupin (JIT), kdaj jih je smiselno in dobro uporabiti, kako jih ustanoviti, predstaviti obstoječo nacionalno in mednarodno zakonodajo, razložiti vlogo in možne oblike podpore Europola in Eurojusta ter izvesti študijo primera. Udeleženci bodo na delavnici pridobili osnovno praktično znanje glede ustanavljanja skupnih preiskovalnih skupin za potrebe učinkovitejšega boja proti trgovini z ljudmi. Na delavnici bodo poleg članov projektne skupine predavali tudi mednarodno priznani strokovnjaki s področja ustanavljanja skupnih preiskovalnih skupin.

20150324 153755

Gre za nadaljevanje projekta Vzpostavljanje pogojev za ustvarjanje skupnih preiskovalnih skupin (JIT) za potrebe boja proti trgovini z ljudmi v Jugovzhodni Evropi (JIT THB), ki se je zaključil junija 2013. Nadaljevalni dvoletni projekt se je oktobra 2013 začel z uvodno konferenco v Sofiji v Bolgariji, sledile pa so delavnice v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Srbiji in Črni Gori.

20150324 153822