Sorodne objave

 

Med 8. in 21. junijem poteka nadzor hitrosti. Policisti bomo po vsej Sloveniji, predvsem ob koncu tedna, poostreno preverjali, ali vozite prehitro.

AkcijaHitrost

Med 8. in 21. junijem poostreno preverjamo, ali vozite prehitro!

Hitrost - preventivni nasveti

Program aktivnosti akcije Hitrost - počasneje je varneje  


Policisti bomo v tem času poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do tovrstnih kršitev in posledično tudi do prometnih nesreč. Ob tem bomo ugotavljali tudi prekrške, povezane z vožnjo pod vplivom alkohola, neuporabo varnostnih pasov, uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, in druge prekrške.


Poleti so prometne nesreče pogostejše, zato bodite previdni

Višje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti cest dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti, zato lahko vozijo hitreje.

Pred nami je zaradi državnega praznika in zaključka šolskega leta prvo obdobje, ko se bodo ljudje množičneje odpravili proti turističnim krajem. Ker se bliža čas dopustov in gostejšega prometa na cestah, ne bo odveč dodatno opozorilo. Žal je namreč prav poletje čas, ko so prometne nesreče pogostejše, zato želimo policisti s pogostejšim nadzorom in različnimi preventivnimi akcijami vplivati na voznike, da bi bili še bolj pozorni in bi vozili čimbolj varno.

Voznike pozivamo, da se na pot odpravijo spočiti, da gredo na pot pravočasno ter da so v prometu strpni in umirjeni.

Varno v poletje na slovenskih cestah!


Za lastno varnost lahko največ naredimo vozniki sami

Da bi bila naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami, dosledno spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjamo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Letos je hitrost na slovenskih cestah (do 10. junija) žal zahtevala že 14 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 17 smrtnih žrtev.


Poostren nadzor hitrosti znova avgusta

Naslednji poostren nadzor hitrosti bo od 17. do 23 avgusta 2015. Takrat bo namreč potekala evropsko usklajena akcija Speed, ki se ji pridružujemo tudi slovenski policisti.


Vozite previdno in spoštujte cestnoprometne predpise!