Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in ljubljanski kriminalisti danes zaključujejo dalj časa trajajoči kriminalistični preiskavi, ki so ju zaradi zahtevnosti, prepletenosti in obsežnosti vodili skupaj.  

Preiskovalci NPU izvajajo 14 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, kjer iščejo dokaze o storitvi kaznivih dejanj. Osumljenci so v hudodelski združbi izvrševali kazniva dejanja, ki so povezana s preprodajo prepovedanih drog kokain in heroin. Preiskovalci so šestim osumljencem na podlagi 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost.

Ljubljanski kriminalisti pa izvajajo 7 hišnih preiskav. Trenutno so odvzeli prostost štirim osumljencem zaradi suma storitve več kaznivih dejanj v povezavi s preprodajo prepovedanih drog, orožja, ponarejanjem denarja in hudodelskim združevanjem. 

Hišne preiskave izvajajo na območju več policijskih uprav po Sloveniji. V hišnih preiskavah sodelujejo preiskovalci NPU, policisti in kriminalisti iz različnih policijskih uprav, policisti Specialne enote, sklicana pa je bila tudi Posebna policijska enota. Skupno sodeluje 150 policistov in kriminalistov. 

Aktivnosti v obeh preiskavah trenutno intenzivno potekajo, celoten predkazenski postopek vodi Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.