Sorodne objave

 

Nacionalni preiskovalni urad in ljubljanski kriminalisti so včeraj pozno v noč izvajali preiskovalna dejanja v mednarodni kriminalistični preiskavi zoper hudodelsko združbo, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

NPU je v svoji preiskavi opravil skupno 15 hišnih preiskav, pri katerih so preiskovalci zasegli več elektronskih naprav, mobilnih telefonov in SIM kartic, nekaj kosov strelnega orožja in gotovino. Še zmeraj je vseh pet osumljenih oseb pridržanih. 

Ljubljanski kriminalisti pa so včeraj v svojem delu preiskave, poleg že dopoldne zaključenih sedem hišnih preiskav, zvečer opravili še dve in jih tako zaključili skupaj devet. Poleg tega so zvečer še eni osebi odvzeli prostost. Tako je v tej zadevi skupno pet osumljenih oseb še zmeraj pridržanih. Med hišnimi preiskavami so zasegli dokumentacijo o izvrševanju kaznivih dejanj, gotovino, prepovedane droge, več mobilnih telefonov in orožje.

Kriminalisti danes v obeh zadevah intenzivno nadaljujejo z operativnimi aktivnostmi, zbiranjem obvestil, policijskimi zaslišanji ter pregledom in analizo zaseženih predmetov, vse v smeri utemeljevanja sumov kaznivih dejanj.

Za vseh deset pridržanih osumljencev je za danes popoldne predvidena privedba k preiskovalnemu sodniku.

Več podrobnih informacij bomo posredovali javnosti na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v začetku prihodnjega tedna.