Sorodne objave

 

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek sta danes, 3. marca 2010, sprejela vrhunske športnike, zaposlene v policiji, ki so sodelovali na 21. zimskih olimpijskih igrah.

IMG 6386

Slovesnega sprejema na Ministrstvu za notranje zadeve so se udeležili štirje vrhunski športniki – smučarska skakalca Jernej Damjan in Robert Kranjec, deskar na snegu Rok Marguč ter umetnostni drsalec Gregor Urbas.

IMG 6323

"Človek, ki preseže samega sebe, pokaže voljo. Ko preseže tisto, kar se zdi drugim nedosegljivo, pokaže vztrajnost. Če pa pri tem ostane tudi trdno na tleh in se ne povzpne v višave, pomeni, da ima poleg teh dveh lastnosti tudi celovito in odlično osebnost," je v uvodu povedal generalni direktor policije Janko Goršek. Dodal je še, da so to lastnosti, ki so zbranim športnikom pisane na kožo.

IMG 6340

"Ponosen sem, da imamo v svojih vrstah takšne ljudi!" je dejal Goršek.

IMG 6373

Notranja ministrica Katarina Kresal je izpostavila pomen zaposlovanja vrhunskih športnikov v policiji: "To, da ste se udeležili olimpijskih iger, je vsega spoštovanja vredno. Cenimo dejstvo, da ste v vrstah policije. S svojim delom dvigujete tako ugled slovenskega športa kot tudi ugled naše institucije. Iskrene čestitke!"

IMG 6338

Smučarska skakalca Robert Kranjec in Jernej Damjan


Smučarski skakalec Jernej Damjan, ki je v policiji zaposlen od leta 2007, je na zimskih olimpijskih igrah dosegel 38. mesto na srednji skakalnici in 33. mesto na veliki skakalnici. Njegov stanovski kolega Robert Kranjec pa si je priboril 6. mesto na srednji skakalnici in 9. na veliki skakalnici. Kranjec je v policiji zaposlen od leta 2002.

IMG 6335

 Umetnostni drsalec Gregor Urbas in deskar na snegu Rok Marguč


Deskar na snegu Rok Marguč je na zimskih olimpijskih igrah v paralelnem veleslalomu dosegel 23. mesto. V policiji pa je zaposlen od leta 2007. Umetnostni drsalec Gregor Urbas, ki je v policiji zaposlen od lanskega leta, pa si je v Kanadi pridrsal 27. mesto.

Tina Maze se slovesnega sprejema ni mogla udeležiti, saj je odpotovala v Švico na nadaljnja tekmovanja v svetovnem pokalu. Sprejem te srebrne olimpijke bo konec marca.


Vrhunski športniki, zaposleni v policiji