Sorodne objave

 

Druženje, tradicija, odlično doživetje in nacionalni ponos je vodilo, da smo letos pripravili že 16. pohod policistov na Triglav. 2. in 3. julija, se je 58 pohodnikov, skupaj s štirimi pripadniki gorske enote, iz Rudnega polja in doline Krme že zgodaj zjutraj odpravilo proti Kredarici.

Z dobro voljo in nasmehi na obrazih so najhitrejši prišli na Kredarico v treh urah in pol. Po okrepčilu pa so prvi pohodniki ob 13. uri že osvojili vrh Triglava, na 2. 864 metrih. Sledil je krst prvopristopnikov.

IMG 2973

Po osvojenem vrhu in zmagi nad seboj smo popoldne vsem zbranim na Kredarici podelili spominske majice in najbolj zvestim pohodnikom priznanja za 5., 10. in 15. pohod.

Zelo veseli smo, da se nam vsako leto na pohodu pridružijo tako aktivni policisti iz cele Slovenije kot tudi upokojenci, ki se posebej radi srečajo in poklepetajo z nami. Prvič se nam je na pohodu policistov pridružil generalni direktor policije Marjan Fank, ki je tudi sicer velik ljubitelj gora. Za pohodnike in organizatorje dogodka je bila to potrditev za dobro delo in vztrajanje za naprej.

17

Poleg tega so se letos pohodu pridružili policisti iz Bosne in Hercegovine. Nad našimi gorami so bili navdušeni. S kolegi iz Bosne in Hercegovine smo stkali nove prijateljske in službene vezi.

Tudi letos so več kot odlično preventivno delo v gorah opravili policisti gorske enote. Brez njih bi bilo marsikaj težje. Zato se ob tem posebej zahvaljujemo policistom Robertu Kralju, Mateju Brajniku, Urošu Kušarju in Marku Tovorniku, ki so nam pomagali z nasveti, dobro voljo in pomočjo, da je bil korak lažji.

5

Prijateljsko vzdušje, ekipni duh z gorništvom, lepota gora, mir in nesebična pomoč so gotovo spodbuda, da bomo pohod v prihodnje organizirali na tej ravni. Tudi zato, da se vsaj za dan ali dva izognemo prehitremu tempu življenja.

IMG 8548

Preventivni nasveti za pohodnike, planince in gornike!

 Planinski pozdrav!