Sorodne objave

 

V policiji smo danes, 9. marca 2010, predstavili potek večmesečne kriminalistične preiskave, v okviru katere policija na širšem območju Slovenije izvaja obsežne aktivnosti na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete, korupcije in drugih težjih oblik kriminalitete.

Potek kriminalistične preiskave je predstavil direktor Uprave kriminalistične policije mag. Aleksander Jevšek. Kot je dejal, v zaključni akciji, ki poteka na območjih policijskih uprav Koper, Nova Gorica, Ljubljana in Murska Sobota, policija izvaja hišne preiskave pri različnih fizičnih osebah in v prostorih določenih državnih institucij, kjer išče poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo uporabni kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. 

IMG 6570

Zvočni posnetek izjave mag. Aleksandra Jevška (mp3) 


Ob tem je kriminalistična policija na podlagi pooblastil iz Zakona o kazenskem postopku štirim osebam odvzela prostost in jih pridržala. ''Današnje dogajanje je rezultat večmesečne kriminalistične preiskave utemeljenih sumov kaznivih dejanj korupcije in zlorabe položaja, pri kateri so bili uporabljeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi po odredbi pristojnega sodišča in ob usmerjanju državnega tožilstva,'' je še dodal Jevšek.

IMG 6548

Operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu še vedno potekajo. V kriminalistični akciji sodeluje 60 kriminalistov in 22 policistov.