Sorodne objave

 

Črnogorski minister za notranje zadeve Ivan Brajović je danes, 17. marca 2010, skupaj z delegacijo obiskal slovenski Nacionalni preiskovalni urad. Sprejel ga je v. d. direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Robert Črepinko.

IMG 7265

Črnogorsko delegacijo so sestavljali še svetovalka ministra za odnose z javnostmi Tanja Knežević Perišić, svetovalec ministra za notranje zadeve Ivan Milić in veleposlanik Črne gore v Sloveniji Ranko Milović. S slovenske strani pa so se srečanja udeležili še Suzana Ivanovič in Helena Jagodic iz Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje ter pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Slavko Koroš.

IMG 7250

Predstavniki slovenske policije in črnogorskega notranjega ministrstva so tako govorili o policijskem sodelovanju med državama in sodelovanju na področju evropskih zadev, Robert Črepinko pa jim je predstavil tudi delo Nacionalnega preiskovalnega urada.

IMG 7201

Delegaciji sta se strinjali, da je sodelovanje med policijama korektno in zelo dobro. Slovenija ima v Podgorici tudi policijskega atašeja, ki je bil v Črno goro napoten leta 2008. Mednarodno policijsko sodelovanje med slovensko in črnogorsko policijo poteka v okviru Mednarodne organizacije kriminalistične policije Interpol.

Po pogovorih je v. d. direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Robert Črepinko črnogorskim kolegom razkazal prostore Nacionalnega preiskovalnega urada. Delegati so si med drugim ogledali t. i. tiho sobo in sobo za zaslišanje.

IMG 7215

Črnogorski notranji minister Ivan Brajović si je ogledal tudi t. i. tiho sobo.