Sorodne objave

 

Počasi se začenja motoristična sezona. Za te dni napovedujejo lepo in suho vreme, ki bo na ceste predvidoma že privabilo prve motoriste.

Ti so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, zato pred napovedanim sončnim vikendom policisti vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Prometnih nesreč je največ, njihove posledice pa so najtežje ravno med vikendi, ko je na cestah poleg drugih udeležencev več voznikov motornih koles kot običajno, med tednom.

090312 Motoristi Leskovar

Zvočni posnetek izjave Leskovarja (mp3) 


Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega je zaradi hude zime na vozišču letos še posebej veliko udarnih jam in veliko peska od zimskega posipa. Zato njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih.

090312 Motoristi PanikvarZvočni posnetek izjave Panikvarja (mp3) 

 

Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade!

Tudi voznikom drugih vozil (osebnih in in tovornih avtomobilov) policisti svetujejo, naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na večje število motoristov na cestah.

090312 Motoristi04 Sorodne objave: