Sorodne objave

 

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je bil med 29. septembrom in 1. oktobrom v Cankarjevem domu v Ljubljani, smo se predstavili tudi policisti. Obiskovalcem smo svetovali, kako lahko poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja.

IMG 2920

Policisti smo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje predstavili različne preventivne in promocijske vsebine. Obiskovalcem vseh starosti smo svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujejo svojo lastnino in se izognejo nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd. Obiskali pa so nas tudi zvesti policijski štirinožni pomočniki, ki so s svojo prijaznostjo in zanimivimi točkami razveseljevali mimoidoče.

IMG 2889

Vsako dopoldne so lahko uživali tudi ob zvokih Policijskega orkestra, ki se je v okviru bogatega programa predstavil tudi na glavnem odru. Na ogled pa smo postavili tudi del policijske zgodovine - staro miličniško uniformo ter posamezne kose orožja in zaščitne opreme, ki so jih miličniki uporabljali med osamosvojitveno vojno leta 1991.

IMG 2947

Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi letos postregel s številnimi predavanji, delavnicami in drugimi vsebinami, namenjenimi izboljšanju kakovosti življenja starejših ter strpnemu sožitju vseh generacij.