Sorodne objave

 

Tudi letos nadaljujemo z obiski in športnimi srečanji, ki potekajo med Vzgojno-izobraževalnim zavodom Višnja Gora in vrhunskimi športniki, zaposlenimi v policiji. Povabilu zavoda se je tokrat odzvala športna plezalka Natalija Gros. Dijakom in zaposlenim je 30. marca 2010 predstavila svojo življenjsko in športno pot.

IMG 0021

Kot športnica se zaveda svojega poslanstva, zato so ji notranji vzgibi ponudili idejo o filmski upodobitvi svoje poti, razlogih zanjo, dogodkih, ki take odločitve "plemenitijo". Tako je nastal film Chalk & chocolate. Izpovedno-športna pripoved, ki je bila dijakom VIZ Višnja Gora pisana v ušesa, oči in na kožo, je dosegla globok učinek. Film je bil sicer že pred časom prikazan v Cankarjevem domu.

IMG 0743

Poslušalci so v pogovoru aktivno sodelovali. Natalija je bila deležna številnih vprašanj, tudi precej osebnih. Prav zaradi njenega pristopa in besed ter prikazanih posnetkov so ji na koncu bučno zaploskali. Seveda pa so se želeli z njo tudi fotografirati in izmenjati športne izkušnje.

IMG 0031

Med intervjujem za šolsko glasilo

 

Ob koncu njenega obiska so jo dijaki zaprosili za daljši intervju za njihovo interno glasilo Odprta srca. V zahvalo pa so ji pripravili tudi sladko presenečenje - potico, ki so jo pripravili povsem sami.

Za dobro organizacijo obiska se zahvaljujemo vodstvu VIZ Višnja Gora, predvsem neumorni Matejki Podgrajšek.