Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je med 20. in 22. oktobrom potekala že 16. Študentska arena, ki je namenjena študentom in dijakom. Tudi policisti smo predstavili svoj poklic in mladim svetovali, kako naj poskrbijo za svojo varnost.

20151020 MG 1695

Na notranjem razstavnem prostoru in zunanji ploščadi smo obiskovalcem tudi letos predstavili različna zanimiva področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Na ogled smo postavili vozilo z videonadzornim sistemom Provida, ki ga policisti uporabljamo predvsem za odkrivanje prehitrih voznikov na avtocestah, ki ogrožajo svojo varnost in varnost ostalih prometnih udeležencev.

Študenti in dijaki so lahko spoznali naše zveste štirinožne pomočnike - službene pse in se prepričali, koliko znanja in sposobnosti imajo. Kriminalist pa so jim predstavil vzorce prepovedanih drog in jih podučili o nevarnostih uživanja mamil itd.

20151020 MG 1381

Tokrat so nas obiskali tudi policisti Specialne enote. Pod njihovim budnim in izkušenim očesom so se mnogi preizkusili tudi na elektronskem strelišču.

20151020 MG 2075

Obiskovalci so lahko prisluhnili še glasbenim mojstrovinam seksteta Policijskega orkestra, ki je poskrbel za zanimivo zvočno popestritev dogajanja na razstavišču.