Sorodne objave

 

"Odlično," odgovarjajo slovenski policisti in vojaki, ko vprašanje nanese na njihovo medsebojno sodelovanje pri delu z migranti.

BenoDrobnic

"Obseg nalog policistov kljub pomoči vojske ostaja enak, je pa policistom ob prisotnosti vojakov lažje opravljati svoje delo," je pojasnil Beno Drobnič, zaposlen na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Maribor, danes pa v vlogi vodje Namestitvenega centra Šentilj (na fotografiji): "Policisti tako še vedno spremljamo migrante, jih evidentiramo, opravljamo varnostne preglede, sodelujemo s tujimi varnostnimi organi pri njihovem prehodu meje."


Več o medsebojnem sodelovanju pri delu z migranti v video prispevku 

fliser

Da bi razbremenili policiste, pripadniki Slovenske vojske tako zagotavljajo logistično podporo, opravljajo prevoze, pomagajo pri globinskem varovanju meje in pri širšem opazovanju meje s helikopterji ter drugimi razpoložljivimi materialno-tehničnimi sredstvi. Kot je povedal naddesetnik Goran Flisar iz Kilo čete (na fotografiji), je sodeloval pri spremstvu migrantov z železniške postaje in prehodu na avstrijsko stran. Postopke z osebami lahko namreč izvaja le policist, medtem ko lahko vojaki opravljajo naloge varovanja in ukrepajo za varnost le v silobranu in skrajni sili. Delo usmerja policist. Vojak lahko osebo v določenih primerih tudi pridrži, vendar jo mora takoj izročiti policiji.

DSC05146

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi