Sorodne objave

 

Na krajši žalni slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve so se delavci Policije in Ministrstva za notranje zadeve danes, 30. oktobra 2015, spomnili na vse sodelavce policiste, ki so izgubili življenja v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga in generalni direktor policije Marjan Fank oz. njegova namestnica mag. Tatjana Bobnar ter pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Slavko Koroš in direktor Uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj so skupaj s predsednikom Združenja Sever v avli Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani k spominski plošči položili lovorjev venec.

Z delegacijami Združenja Sever, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Ministrstva za obrambo - Slovenske vojske, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestne občine Ljubljana ter svojci padlih policistov pa so nato položili venec še k pomniku padlim v vojni za Slovenijo na Novih Žalah v Ljubljani.

V vojni za Slovenijo je padlo šest policistov, in sicer Marijan Dobelšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger.

V teh dneh se zaposleni v Policiji s polaganjem vencev in prižiganjem sveč po vsej Sloveniji spominjamo tudi drugih policistov in delavcev policije, ki so izgubili življenje.