Policija je včeraj, 19. marca 2009, sodelovala na zaposlitvenem sejmu v Zagorju ob Savi, kjer je velikemu številu obiskovalcev predstavila delo policista in pogoje za zaposlitev na tem delovnem mestu.

Na stojnici je predstavnik Urada za organizacijo in kadre iz Generalne policijske uprave povedal, kakšni so pogoji za sprejem v policijo, kako potekajo prijava na razpis, izbirni postopek in preizkus telesnih zmogljivosti. Zainteresirani so seveda dobili tudi nekaj osnovnih informacij o izobraževalnem programu. Ves čas sta na vprašanja odgovarjala tudi policijski inšpektor za preventivo s Policijske uprave Ljubljana in vodja policijskega okoliša s Policijske postaje Zagorje ob Savi. 

Policistka in policist sta obiskovalcem pokazala tudi sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, pojasnila namen in pogoje uporabe. Pokazala sta jim še neprebojni jopič in čelado, ki so si ju obiskovalci lahko nadeli. Ogledali so si lahko sodobno zasnovano terensko vozilo, ki ga policisti za redno delo uporabljajo dobro leto. Policistka in policist sta poleg tega odgovarjala na številna vprašanja. 

Včerajšnji sejem z geslom Poišči možnost - ujemi priložnost! je skupaj z Regionalnim centrom za razvoj organiziral Zavod za zaposlovanje iz območne enote Trbovlje.

Sicer poklic in delo policista ter opremo, ki jo uporabljajo, policija predstavlja v osnovnih in srednjih šolah ter na drugih podobnih prireditvah po državi, tudi v širši okolici Zagorja ob Savi, kjer so mladi prvič v tako velikem številu pristopili k policistom. Nekateri se bodo morda že kmalu odločili za poklic policista ali policistke, saj so pokazali veliko zanimanje zanj.

Policija je pred kratkim zaključila z zbiranjem prijav na razpis za kandidate za policiste nadzornike državne meje. Glede na izkušnje iz prejšnjih let bo v drugi polovici leta predvidoma objavljen še en razpis. 

 

Zaposlovanje in izobraževanje v policiji  (zgibanka)