Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes, 2. decembra 2015, od 6. ure zjutraj na trinajstih lokacijah na območjih ljubljanske in mariborske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb.

Današnje aktivnosti so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).‎

Štirim osebam je bila odvzeta prostost in je bilo zoper njih odrejeno pridržanje, ki bo trajalo, dokler bodo za to podani zakonski razlogi. Preiskovalci NPU sumijo, da so osumljenci zlorabili svoj položaj pri izvedbi dokapitalizacije gospodarske družbe s sedežem na Ptuju.

Pri operativnih aktivnostih poleg preiskovalcev NPU sodelujejo tudi kriminalisti in policisti iz Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Maribor.  

NPU je predkazenski postopek začel septembra 2015 na podlagi pisne prijave, preiskovalci pa zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo druge potrebne ukrepe na podlagi usmeritev in navodil Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije.