Sorodne objave

 

Osnovna šola Šoštanj je 15. aprila 2010 priredila dobrodelni koncert Z roko v roki za smeh v otroških očeh, na katerem so nastopili različni pevski zbori iz osnovnih šol Šoštanj in Nazarje. Kot gosta sta se prireditve udeležila tudi vrhunska športnika, zaposlena v policiji: atlet Mitja Kosovelj in olimpionik, veslač Iztok Čop.

IztokCopSePredstavlja

Iztok Čop v pogovoru z mladimi športniki


OŠ Šoštanj je uspešna tudi v šolskih športnih tekmovanjih. Mitja Kosovelj je zato ob tej priložnosti čestital učencem, ki so na državnem prvenstvu osnovnih šol v organizaciji Ministrstva za šolstvo in šport ter Atletske zveze Slovenije osvojili tretje mesto v atletiki. V pogovoru z njimi, ki ga je vodila ravnateljica mag. Majda Završnik Puc, je mladim športnikom zaupal svoje atletske izkušnje in preletel spomine na svojo osnovno šolo.

Tudi Iztok Čop je učencem opisal nekaj svojih osnovnošolskih trenutkov in jim predstavil del športne poti, po kateri uspešno stopa že nekaj časa, še pred tem pa je čestital učencem OŠ Šoštanj, ki so na državnem prvenstvu osnovnih šol v košarki osvojili tretje mesto. Občinstvo si je zatem na videoposnetku lahko ogledalo odločilne trenutke te resnično napete tekme za tretje mesto.

OsnovnosolskoRazpolozenje

Prireditev je imela tudi solidarnostni predznak. Obiskovalci koncerta so namreč s prostovoljnimi prispevki zbrali veliko sredstev, ki jih bodo učenci lahko namenili za svoje dejavnosti v naslednjem šolskem letu.

MitjaKosoveljDajeAvtograme

Ob zaključku dobrodelnega koncerta sta vrhunska športnika odgovarjala na številna vprašanja, delila svoje avtograme in se pustila fotografirati.

FolklornoIzrociloVPredstaviNajmlajsih

Na prireditvi, ki so se je udeležili učenci, starši, ves učiteljski zbor obiskovalci in učiteljski zbor, so se predstavili tudi učenci, člani folklorne skupine, ki so prikazali del bogatega ljudskega izročila.


Več o dogodku je mogoče najti na domači spletni strani Osnovne šole Šoštanj.