Sorodne objave

 

Pretekli konec tedna so se študenti in dijaki zgrnili na ljubljansko Gospodarsko razstavišče, kjer je potekala že 8. Informativa. Obiskovalci so lahko v petek in soboto, 22. in 23. januarja, obiskali razstavni prostor številnih organizacij, svoje delo pa smo jim predstavili tudi policisti.

DSC 1946

Policisti smo tudi tokrat obiskovalcem predstavili posebnosti različnih področij policijskega dela. Ljubitelji glasbe so lahko oba dneva prisluhnili tudi ubranim zvokom Policijskega orkestra, ki so odmevali po razstavišču.

DSC 1923

Predstavil se je tudi vodnik službenega psa. Policijski pasji smrčki so popolnoma "ustavili promet". Okoli njih se je vedno trlo radovednežev, ki so si z veseljem ogledali njihove vragolije.

DSC 1961DSC 1924

Policist Specializirane enote za nadzor državne meje je dijakom in študentom predstavil t. i. docubox, napravo za odkrivanje ponarejenih in prenarejenih listin, in jim pokazal primere ponaredkov. Dijaki in študenti so bili presenečeni nad tem, kako zelo podobni so originalom in koliko znanja morajo imeti policisti, da zaznajo znake ponarejanja.

DSC 1950

 Razstavni prostor policije je obiskala tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.


Policisti in kriminalisti smo med drugim svetovali, kako najbolje poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega imetja. Veliko pozornosti bomo namenili tudi varnosti v cestnem prometu in zavarovanju svojih domov ter jeklenih konjičkov. Obiskovalci so si lahko ogledali še vzorce prepovedanih drog, kriminalist pa jim je pojasnil tudi nevarnosti, ki jih prinaša zloraba mamil in se jih mladi pogosto ne zavedajo.