Sorodne objave

 

Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru je včeraj, 3. februarja 2016, potekala že druga Kriminalistična sreda, ki se je je udeležilo okoli 140 poslušalcev.

Darko Maver Nina Degenek

Z zanimivimi predavanji sta med drugimi nastopila tudi dr. Darko Maver, zaslužni profesor za kriminalistiko, in Nina Degenek iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija.


Zasl. prof. dr. Darko Maver iz Fakultete za varnostne vede je spregovoril o odorologiji. Gavrilo Hadžić in Nina Degenek iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija sta predstavila dosedanje identifikacijske metode za iskanje sledi krvi in semenske tekočine na krajih kaznivih dejanj ter o primerljivosti občutljivosti pasjega voha in identifikacijskih testih. Robert Praček iz Generalne policijske uprave je govoril o vlogi in pomenu službenega psa za kriminalistično tehniko. Andrej Muhvič iz Policijske akademije, Oddelka za šolanje službenih psov, pa je spregovoril o načinih šolanja psov in njihovi pomoči pri preiskovanju kaznivih dejanj.

mediaspeed-4302

Inštruktor Primož Glavič in psička Oli


Poleg odličnih predavanj nam je psička Oli s svojim inštruktorjem Primožem Glavičem iz Policijske akademije, Oddelka za šolanje službenih psov, tudi praktično predstavila iskanje bioloških sledi, in sicer krvi in semenske tekočine.

iskanje Oli

Oli v "akciji"


Besedilo: doc. dr. Danijela Frangež
Foto: mediaspeed.net