Sorodne objave

 

Po scenariju je med nogometno tekmo na eni od tribun odjeknila eksplozija, ki je 40 ljudi ubila, 223 ranila (od tega 60 huje), vnel se je požar, več napadalcev pa je nato še zajelo par talcev. Nekajurna vaja za pripravljenost v primeru terorističnega napada je bila v soboto, 2. aprila 2016, na nogometnem stadionu Stožice v Ljubljani. Vajo je organiziral Univerzitetni klinični center Ljubljana, v njej pa so sodelovale še druge službe za zaščito in reševanje, tudi slovenska policija.

Iz Policije je v vaji sodelovalo 300 policistov iz Policijske uprave Ljubljana, Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (pogajalci), Uprave za policijske specialnosti na GPU (Specialna enota, Center za varovanje in zaščito, Letalska policijska enota).

Namen vaje, v kateri je sodelovalo skupaj 1680 ljudi, je bil preizkusiti sodelovanje različnih služb, ki se na takih dogodkih srečujejo in bi ob množični nesreči morale delati skupaj, tako na operativni kot na organizacijski ravni. Po besedah organizatorja je bila vaja za primer terorističnega napada uspešna. To je bila doslej največja vaja za primer množične nesreče v samostojni Sloveniji.