Sorodne objave

 

Začele so se že tradicionalne, 9. policijske igre, največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji. Danes, 20. maja 2010, sta jih v športnem parku Policijske akademije slavnostno odprla generalni direktor policije Janko Goršek in njegova namestnica ter predsednica glavnega organizacijskega odbora mag. Tatjana Bobnar. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki jih je letos 710, sta zaželela čim več športnih uspehov in čim manj poškodb, gledalkam in gledalcem pa veliko užitkov pri spremljanju posameznih disciplin.

otvoritev

JankoGorsek

Generalni direktor policije Janko Goršek

TatjanaBobnar

Namestnica generalnega direktorja policije in predsednica glavnega organizacijskega odbora 9. policijskih iger mag. Tatjana Bobnar

Nagovor  


Na prizorišču se je po abecednem vrstnem redu razporedilo 19 ekip. Prva je ekipa PU Celje s 50 člani, ki jo vodi Danilo Kocbek. Ekipa je na lanskih igrah osvojila 6. mesto. Naslednja je ekipa PU Koper z 59 člani, ki jo vodi Silvo Nemanič. Lani je ekipa osvojila 3. mesto. Ekipo PU Kranj s 27 člani vodi Denis Čemažar. Lani je osvojila 13. mesto. Pod vodstvom Andreja Bobka bo tekmovala ekipa PU Krško z 59 člani, ki je lani osvojila 5. mesto. Naslednja – letos najštevilčnejša – je ekipa PU Ljubljana 7 61 člani, ki jo vodi Nermin Isić. Lani je osvojila 2. mesto. Ekipa PU Maribor je lani osvojila 4. mesto. Šteje 57 članov, ki jih vodi Bojan Ferk. Ekipa PU Murska Sobota je lani osvojila 7. mesto; letos šteje 50 članov, vodi pa jo Zoran Kosi. Ekipo PU Nova Gorica vodi Simon Justin. V ekipi je 17 članov; lani so osvojili 15. mesto. 51-člansko ekipo PU Novo mesto vodi Matjaž Volčanjk in je lani je osvojila 9. mesto. Ekipo PU Postojna vodi Zdravko Kovač. Lani je osvojila 12. mesto. Letošnjo ekipo sestavlja 38 članov. Peter Pungartnik vodi ekipo PU Slovenj Gradec, ki je na prejšnjih policijskih igrah osvojila 19. mesto. Šteje 21 članov.

Ekipo Operativno-komunikacijskega centra, ki šteje 14 članov, vodi Damir Grgasovič. Lani so osvojili 17. mesto. Ekipa Policijske akademije šteje 52 članov in je lani osvojila 8. mesto. Vodi jo Zlatko Pincolič. Specialna enota je lani postala absolutni zmagovalec. Letošnjo ekipo vodi Roman Hiti, šteje pa 40 članov. Ekipa Uprave kriminalistične policije je pod vodstvom Francija Kregarja. Šteje 28 članov, lani je osvojila 11. mesto. Ekipo Urada za informatiko in telekomunikacijo vodi Borut Kovše. Šteje 11 članov. Lani so osvojili 16. mesto. Naslednja je ekipa Uprave uniformirane policije, ki jo sestavlja 22 članov. Lani je osvojila 14. mesto. Vodi jo Sanja Potušek. Ekipa Urada za varnost in zaščito šteje 37 članov, vodi pa jo Igor Naraglav. Lani je osvojila 10. mesto.

Tekmovanj se udeležuje tudi 8-članska ekipa Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvo Boštjana Robiča.

 MG 4836

tehnike3

Tekmovalke in tekmovalci so se v Tacnu pomerili v judu, samoobrambi (prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, torej panogah, katerih znanje je pri vsakodnevnem opravljanju policijskih nalog zelo koristno in uporabno. Ob tem so se danes začela tudi tekmovanja v šahu in nogometu.

Že danes pa so priznanja prejeli najboljši tekmovalci v judu, samoobrambi (prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku ter šahu (ekipno).

Rezultati prvega dne 9. policijskih iger:


Vsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke!


Jutri, 21. maja, se tekmovanja nadaljujejo. Večina se jih bo odvijala v Tacnu, del tekmovanj pa bo v Gotenici. Tekmovalke in tekmovalci se bodo pomerili še v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško Heckler Koch MP-5, streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju), samoobrambi (ju-jitsu borbe), odbojki na mivki, nadaljevale se bodo tekme v nogometu in šahovski dvoboji. Najboljši posamezniki in ekipe bodo v skupni razvrstitvi na koncu prejeli diplome, medalje in pokale.

Poleg tega bodo jutri v Tacnu organizirane tudi revialne nogometne tekme, ki se bodo začele ob 11. uri, in revialne tekme v odbojki, ki se bodo začele ob 12.30. Pomerile se bodo ekipe Slovenske vojske, novinarjev in policije.