Sorodne objave

 

Ob 18. maju, mednarodnem muzejskem dnevu, ki ga od leta 1977 s pripravo različnih dogodkov praznujejo muzeji po vsem svetu, vas vabimo, da ta dan obiščete tudi naš muzej v ljubljanskem Tacnu in razstavo v muzeju v Ribnici. Za vas smo pripravili različne dogodke, s katerimi vas bomo popeljali po zgodovini slovenske policije.

 

Različni dogodki bodo potekali na dveh mestih, in sicer:

  • v razstavnih prostorih Muzeja slovenske policije v Tacnu na Rocenski ulica 56 v Ljubljani in
  • v Muzeju Ribnica, v prostorih Rokodelskega centra Ribnica na Cesti na Ugar 6 v Ribnici.

 

  • od 9. do 13. ure

Predstavitev policijskega dela za otroke pred Rokodelskim centrom Ribnica (dogodek ob razstavi Utrinki iz zgodovine slovenske policije). V primeru dežja bo predstavitev v okrnjeni obliki potekala v Rokodelskem centru Ribnica.

  • ob 15. uri

Predstavitev Muzeja slovenske policije, ki bo potekala ob vodenem ogledu kriminalistične zbirke v razstavnih prostorih muzeja v Tacnu. Ogled bo vodila kustodinja in vodja muzeja slovenske policije Darinka Kolar Osvald. 

  • od 18. do 19. ure

Predstavitev policijskega dela pred Rokodelskim centrom Ribnica (dogodek ob razstavi Utrinki iz zgodovine slovenske policije). V primeru dežja bo predstavitev v okrnjeni obliki potekala v Rokodelskem centru Ribnica.

  • ob 19. uri

Predstavitev zgodovine policije, ki bo potekala ob ogledu gostujoče razstave Utrinki iz zgodovine slovenske policije od leta 1850 do danes – Zgodovina kočevske in ribniške policije. Dogodek bo potekal v Muzeju Ribnica na Cesti na Ugar 6 v Ribnici. Po razstavi bosta vodili avtorici razstave Vasja Pavlin in Darinka Kolar Osvald. Več o razstavi


Vljudno vabljeni, vstop je prost!

 

Fotogalerija

    Muzej slovenske policije