Sorodne objave

 

V Vadbenem centru Gotenica ter v Tacnu in na zaprtem strelišču na Dolenjski cesti, oboje v Ljubljani, so v četrtek in v petek, 26. in 27. maja 2016, potekale 14. Policijske igre, ki so največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji, skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov.

Sočasno s tem dogodkom sta Policija in Olimpijski komite Slovenije podpisala sporazum o sodelovanju, isti dan pa je generalni direktor policije Marjan Fank podpisal še pogodbo o zaposlitvi z vrhunskih športnikom, sicer motokrosistom Timom Gajserjem.

Tekmovalke in tekmovalci, ki jih je bilo letos 459 iz 14 ekip, so se pomerili v ju-jitsu (prikazovanju tehnik), praktičnem postopku, policijskem mnogoboju in policijskem situacijsko-taktičnem streljanju ter v streljanju z zračno puško. V program so uvrščene tudi dejavnosti, ki so namenjene predvsem krepitvi medsebojnih odnosov, kot so šah, odbojka na mivki in nogomet. Kot vedno, bilo je pestro.

Tekmovalke in tekmovalci so bili iz ekip policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave, že šesto leto zapored pa je imelo svojo ekipo tudi Ministrstvo za notranje zadeve.

Posebnost letos je bila ta, da so se nam pri policijskem situacijsko-taktičnem streljanju pridružili madžarski kolegi. Pravzaprav bodoči kolegi, saj so se s progami – v netekmovalnem delu - spopadli kandidatka za policistko in dva kandidata za policista srednje šole za policiste madžarske policije (Körmend Rendészeti Szakközépiskola). In sicer na podlagi dogovora o sodelovanju med Policijsko akademijo slovenske policije in srednjo šolo za policiste madžarske policije.

priznanja-1818

V prikazu ju-jitsu tehnik se je letos pomerilo 16 tekmovalcev iz štirih ekip. Najboljši posameznik je bil Denis Kristl iz Policijske uprave Maribor; iz Policijske uprave Novo mesto pa je bila najboljša ekipa. Letos je v tej disciplini prvič nastopila tudi policistka Irma Pirc iz Policijske uprave Novo mesto.

V praktičnem postopku je tekmovalo sedem ekip. Najboljša je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.

V policijskem mnogoboju se je pomerilo petih ekip in posamezniki, skupaj 79 tekmovalk in tekmovalcev (natančneje 20 tekmovalk in 59 tekmovalcev). V ekipni razvrstitvi je prvo mesto zasedla Policijska uprava Novo mesto. Med moškimi je bil najboljši Boris Fluher iz UPS GPU, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Aleksandra Žižek, iz Policijske uprave Murska Sobota.

V policijskem situacijsko-taktičnem streljanju se je letos pomerilo 10 ekip, skupaj 49 tekmovalk in tekmovalcev (natančneje 11 tekmovalk in 38 tekmovalcev). Med moškimi je bil najboljši Gregor Drnovšek iz Policijske uprave Celje, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Renata Oražem iz UPS GPU. Najhitrejša in najbolj precizna je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi.

Z zračno puško je streljalo 19 tekmovalk in 32 tekmovalcev iz devetih ekip. Najboljša predstavnica nežnejšega spola je bila Renata Oražem iz UPS GPU, med moškimi pa je bil najboljši Sašo Korbar iz ekipe Ministrstva za notranje zadeve. Obe najboljši ekipi - ženska in moška, pa sta bili iz Policijske uprave Murska Sobota. Najboljša ekipa v generalni razvrstitvi je bila ekipa UPS GPU.

V šahovskih dvojicah se je pomerilo 34 šahistov iz 10 ekip, najboljši med njimi je bil Martin Aljančič iz UKP GPU. Najboljša ekipa je bila ekipa Uprave kriminalistične policije.

V odbojki nam mivki je letos sodelovalo devetih ekip, najboljša je bila ekipa UPS GPU.

V nogometu je letos sodelovalo 12 ekip, najboljša pa je bila - isto kot lani - ekipa PU Ljubljana.

 

V generalni razvrstitvi si je tretje mesto priborila Policijska uprava Ljubljana, glede na lansko leto pa sta se drugo- in prvouvrščeni enoti zamenjali: tako je na drugem mestu Policijska uprava Novo mesto, absolutni zmagovalec pa je Uprava za policijske specialnosti.

Najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem ter ekipam smo podelili diplome, medalje in pokale. V Vadbenem centru Gotenica jih je najboljšim prvi tekmovalni dan podelil pomočnik direktorja Policijske akademije Martin Jazbec, drugi tekmovalni dan pa vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak; v Tacnu, Ljubljana, pa prvi tekmovalni dan direktor Policijske akademije Danijel Žibret, drugi tekmovalni dan pa direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc. 14. Policijske igre skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov so se s tem zaključile.


Vsem tekmovalkam in tekmovalcem hvala za sodelovanje, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke!