Sorodne objave

 

Na igrišču Policijske akademije v Tacnu se je v četrtek, 2. junija, znova razlegal otroški smeh. Tacen je postal pisano prizorišče otroškega rajanja, saj so ga že tradicionalno za en dan "zasedli" otroci Vrtca Jelka.

IMG 7071

"Iiiiii, kakšen lep metuljčeeeek!"


Vrtec Jelka v Policijski akademiji vsako leto obeleži svoj praznik, dan vrtca. Otroci in njihovi starši so se tudi letos udeležili različnih športnih in kulturnih delavnic, ki razvijajo otrokove gibalne sposobnosti in kreativnost. Vozili so kolesa, delali prevale, ustvarjali likovne izdelke itd.

IMG054

IMG077

"Ko bom velik, bom tudi jaz 'pulicaj', tako kot ti!"


Malčkom smo svoje delo predstavili tudi policisti in policistke. Otroci so se zapodili v policijsko "marico", prižigali modre lučke, "vozili" policijski motor in preverili prav vse sirene na policijskih avtomobilih.

IMG027

"Ku ku, stric 'pulicaj', a si tu?"

IMG410

"Preverjeno! Sirena dela!"

IMG354

No, tudi za tole je uporaben policijski avto.


Sprva so se previdno sukali tudi okoli policijskih konjev in jih gledali z nezaupanjem. Ko pa so ugotovili, da so te velike živali po naravi mirne in prijazne, so se jim pogumno približali in jih pod budnim očesom policista konjenika tudi pobožali po nežnih konjskih gobčkih. Če so bili pridni, pa jim je policist dovolil, da so konja tudi zajahali.

IMG421

"Kako zelo je prijazen policijski konjiček ..."

IMG 7011

"Glej, toliko sem že star!"

IMG278

S policijskim konjem se je želel slikati tudi Mišo Kontrec.


Poleg policistov so otroci lahko spoznali tudi gasilce in njihovo nevarno delo. Največ zanimanja je bilo za gasilske čelade, ki so jih želeli preizkusiti prav vsi.

IMG 7033

"Eeee, mami? Kje pa si?"

IMG179

 Otroci so se lahko udeležili različnih aktivnosti, ki spodbujajo njihov motorični razvoj. Največ veselja je bilo pri skakanju na kanvasu in podiranju lončkov z žogicami.

IMG212

IMG193

IMG210

"Pojdi dol, ne morem te vlečt!"


Otroci so imeli veliko vprašanj za policiste, ki so nanje z veseljem odgovarjali in jim svetovali. Takšno sodelovanje je zelo koristno in ima velik vzgojni vpliv tako na otroke kot tudi njihove vzgojitelje in starše. Otroke lahko tako pravočasno in na primeren ter zanje zanimiv način opozorimo na pravilno ravnanje in obnašanje ter jim hkrati predstavimo in približamo poklic policista.

IMG141

"Hm, ali bi raje vzel moder ali rumen balon?"

IMG166

Če je treba, policisti pomagajo tudi pihat!


Otroci so stadion Policijske akademije zapustili veseli, policisti pa zadovoljni, da smo malčkom lahko polepšali dan.

IMG384

"Ti si mi pa zelo všeč!"