Sorodne objave

 

Z globoko žalostjo sporočamo, da so usodni streli spet presekali življenje našega policista, drugega pa ranili.

Včerajšnja tragedija je nepričakovano prizadela in znova pretresla celotno policijo, ki je izgubila 43-letnega policista. Vodstvo policije je ostro obsodilo takšna nerazumna dejanja! Čeprav se zavedamo, da je policijski poklic tvegan in nevaren, pa kot institucija in kot ljudje, zaposleni v njej, ne moremo in ne bomo sprejeli takšnih dogodkov kot "poklicno tveganje"! Vsak policist ima neodtujljivo pravico do varnega opravljanja svojega dela!

Včerajšnji tragični dogodek je vzel življenje že četrtega policista v zgolj dveh letih. Ravno 22. avgusta je bila namreč druga obletnica uboja policista Damijana Kukoviča, ki ga je storilec ustrelil med opravljanjem prometne kontrole. 4. julija 2015 je v naklepnem dejanju, ko je storilec v zasedi počakal policijsko patruljo in se s svojim vozilom namerno zaletel vanjo, izgubil življenje 33-letni policist Igor Mauser. 29. junija letos pa je bilo življenje nasilno odvzeto 30-letnemu policistu Damirju Golobiču, ki ga je med opravljanjem policijskih nalog moški zabodel v prsni koš.

V strelskem napadu v izolski bolnišnici so življenje izgubile tri osebe. Poleg policista še zdravnik, ki je bil tarča strelskega pohoda, in storilec.

Zaviti v žalost izrekamo globoko sožalje svojcem policista in zdravnika, ki sta življenje izgubila samo zaradi opravljanja svojega poklica.

Ranjenemu policistu želimo čim prejšnje okrevanje.