Sorodne objave

 

Evropska zveza prometnih policij, s tem pa tudi slovenska policija, je včeraj v okviru tedna mobilnosti sodelovala v projektu Evropski dan brez smrtnih žrtev v prometu.

Podpora projektu je tudi v Sloveniji dosegla svoj namen, saj lahko včerajšnji dan ocenimo kot prometno varen. Na slovenskih cestah namreč nismo izgubili nobenega življenja. Policija je sicer obravnavala dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, sedem prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 52 prometnih nesreč z materialno škodo.

logo edvard

Projekt EDWARD (European Day Without A Road Death) je med drugim podprla Evropska komisija in veliko nevladnih organizacij, ki delujejo na področju prometne varnosti.

 

Podaj svojo izjavo in se tudi ti zaveži k skrbi za boljšo prometno varnost 

edvard slika


Preko omenjenega projekta so vsi deležniki poskušali vplivati na to, da vsak posameznik poskrbi za čim bolj varno udeležbo v prometu, s čimer neposredno prispeva k večji na prometni varnost za vse prometne udeležence.

Več o projektu najdete na spletni strani Tispola, kjer lahko vsak posameznik poda izjavo, s katero se obveže, da bo s svojim ravnanjem v prometu skrbel za boljšo prometno varnost. Svojo zaobljubo je med drugim podala tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc, udeležila pa se je tudi dogodka, ki ga je pripravila Evropska zveza prometnih policij.


Nasveti policije za večjo prometno varnost