Sorodne objave

 

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je potekal konec preteklega tedna v Cankarjevem domu v Ljubljani, smo sodelovali tudi policisti.

16-IMG 8450

Na slovesni otvoritvi je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma nastopil tudi Policijski orkester, ki je obiskovalce v dvorani z glasbenimi mojstrovinami in vokalnim nastopom policista Matjaža Mraka popeljal v čudovit svet zimzelene glasbe.

01-IMG 8437

Obiskovalcem sejma smo svetovali, kako naj poskrbijo za varnejše tretje življenjsko obdobje. Letošnja novost je bil skupen nastop ministrstev s temo digitalizacije oziroma e-storitve. V ta namen so ministrstva predstavljala svoje e-vsebine, ki lahko občanom olajšajo nekatere storitve ali približajo določene vsebine. Policija je predstavila dve e-storitvi, in sicer Anonimno e-prijavo in Predlagaj prometno kontrolo.

 

Prek državnega portala E-uprava lahko enostavno in povsem anonimno oddate elektronsko prijavo kaznivih dejanj ali drugih kršitev, ki so v pristojnosti Policije.

e-prijava

Prijava je anonimna, zato vam ni treba napisati svojih osebnih podatkov. Če pa želite, da bi se pri obravnavanju vaše prijave osebno obrnili na vas, lahko navedete svoje kontaktne podatke.

Ker je prijava anonimna in z vami ne moremo povratno stopiti v stik, morate navesti čim več informacij o dogodku, ki ga prijavljate.

Vsako prijavo bomo skrbno preučili in ustrezno ukrepali.

Anonimna e-prijava ni namenjena nujnim dogodkom. Ko potrebujete takojšnjo pomoč policije, pokličite številko 113!

Menite, da prihaja na določenem cestnem odseku do pogostih prometnih kršitev?

Prek aplikacije Predlagaj prometno kontrolo nam sporočite lokacijo, kjer bi bile po vašem mnenju potrebne prometne kontrole.

Vsak vaš predlog bomo skrbno pretehtali. Če bomo ocenili, da je ustrezen, bomo policisti na predlaganem cestnem odseku v skladu z možnostmi zagotovili ustrezen nadzor.

kontrola

 

 Klikni za večji letak  


Policisti smo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje predstavili tudi druge preventivne vsebine. Obiskovalcem vseh starosti smo vsak dan svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujejo svojo lastnino in se izognejo nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd. Ali ste vedeli, da so osebe, starejše od 60 let, najpogosteje žrtve tatvin?


Osebe, starejše od 60 let, so najpogosteje žrtve spodnjih kaznivih dejanj.

Kaznivo dejanje 2013 2014 2015
Velika tatvina (vlomi, drzne tatvine …) 2513 2291 1988
Tatvina (denarnic, torbic …) 2647 2555 1792
Goljufija 231 326 304
Poškodovanje tuje stvari 316 272 258
Nasilje v družini 147 141 137
Če ste žrtev kaznivega dejanja, podajte prijavo:

 

  • interventno številko 113

 

17-IMG 8487

Z uporabo odsevnikov lahko pešci in kolesarji poskrbite za svojo vidnost ter tako zmanjšate možnosti, da bi vas vozniki motornih vozil spregledali. Poskrbite za svojo varnost!

 
Naš razstavni prostor so obiskali tudi naši zvesti štirinožni pomočniki - službeni psi, na ogled pa smo postavili tudi del policijske zgodovine - staro miličniško uniformo ter posamezne kose opreme, ki so jo nekoč uporabljali miličniki.

03-IMG 8453 Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi letos postregel s številnimi predavanji, delavnicami in drugimi vsebinami, namenjenimi izboljšanju kakovosti življenja starejših ter strpnemu sožitju vseh generacij.

14-IMG 8519