Sorodne objave

 

V spomin na v vojni za Slovenijo umrle pripadnike policije in v spomin na policiste, ki so umrli pri opravljanju nalog po letu 1991, je delegacija Ministrstva za notranje zadeve – Policije položila cvetje.

Delegacija, ki so jo sestavljali ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, državna sekretarja Boštjan Šefic in Andrej Špenga, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Janez Rupnik, direktor Uprave kriminalistične policije mag. Branko Japelj in predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas, je cvetje položila k spominskima obeležjema v Parku spomina Tacen, Ljubljana.

V osamosvojitveni vojni so umrli Marijan Doblšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo ranjenih še 28 pripadnikov policije.

Med opravljanjem policijskih nalog pa so življenje po letu 1991 izgubili policisti Jakob Ornik, Anton Lipovac, Mitja Capuder, Damijan Kukovič, Igor Mauser, Damir Golobič in Ivo Žnidarčič.


Z delegacijami Združenja Sever, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Ministrstva za obrambo – Slovenske vojske, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestne občine Ljubljana ter svojci padlih pa so nato položili venec še k pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

V teh dneh se zaposleni v Policiji s polaganjem vencev in prižiganjem sveč po vsej Sloveniji spominjamo tudi drugih policistov in delavcev policije, ki so izgubili življenje.

Foto: SOJ MNZ