Sorodne objave

 

Vsako leto od 25. novembra do 10. decembra nevladne in vladne organizacije osveščamo širšo javnost o razsežnostih pojava nasilja nad ženskami, njegovi prikritosti in posledicah, ki jih žrtve pogosto čutijo vse življenje. Tokrat se bo kampanja začela malo drugače. V četrtek, 24. novembra, na predvečer mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami, bo med Društvom SOS telefon in Policijo steklo prav posebno sodelovanje v obliki skupnega dežurstva na SOS telefonu.

sos telefon kopija


Ta večer bosta med 19. in 22. uro, poleg svetovalke na SOS telefonu za ženske in otroke žrtve nasilja, za pogovor na voljo tudi policistka in policist. Svetovalka na SOS telefonu bo po lastni strokovni presoji ocenila, ali lahko ponudi tudi pogovor z enim od njiju - v primeru, da bi bile potrebne informacije o delu in pristojnostih policije oziroma da bi bila potrebna intervencija zaradi nasilja v družini.

 

Doživljate nasilje?policija

Društvo SOS telefon in policija vam lahko pomagata.

V četrtek, 24. novembra 2016, od 19. do 22. ure, lahko pokličete na brezplačni svetovalni SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja.

Na brezplačni številki 080 11 55 vam bodo tokrat na voljo svetovalka SOS telefona ter policistka in policist.

Anonimnost in zaupnost bosta zagotovljeni.


sos telefon kopija2SOS telefon je že 27 let nacionalna anonimna svetovalna linija, namenjena ženskam in otrokom žrtvam nasilja, in tudi ta večer bosta za vse, ki bodo poklicali, zagotovljeni anonimnost in zaupnost. Policistka in policist bosta v posebnem prostoru in ne bosta neposredno poslušala klicev, razen v primeru, če bo ta želja izražena.

Policija se že vrsto let zaveda svoje pomembne vloge na področju odkrivanja in preprečevanja nasilja nad ženskami ter svoje zaposlene izobražuje o problematiki; tudi na tem področju sodelovanje nevladnih organizacij s Policijo poteka že vrsto let.

Enkratno skupno dežurstvo na SOS telefonu je morda simboličen, a vendarle pomemben del v mozaiku prihodnjega sodelovanja.