Sorodne objave

 

V Krškem je včeraj, 1. decembra 2016, potekala osrednja slovesnost v počastitev spominskega dneva Združenja Sever in 27. obletnice Akcije Sever, ki so se je udeležili številni predstavniki slovenske policije.

slika 1 03

 Slovesnosti sta se udeležila tudi generalni direktor policije Marjan Fank in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.


Slavnostna govorka je bila ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, ki je izrazila spoštovanje do vseh veterank in veteranov, ki so se v negotovih časih osamosvojitvenega procesa pogumno uprli poskusom zastraševanja: "Samo vam, vaši enotnosti in narodnozavednim dejanjem se lahko zahvalimo, da danes živimo v lastni državi. Upali ste si in se brezkompromisno borili za to, v kar ste iskreno verjeli in si tudi srčno želeli. In ravno ta vaša pogum in smelost sta omogočila, da smo začeli pisati popolnoma novo knjigo z naslovom samostojna in neodvisna Republika Slovenija."

slika2 06

 Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve: Ministrica na slovesnosti ob spominskem dnevu Združenja Sever