Sorodne objave

 

V Makedoniji je med 5. in 7. decembrom 2016 potekala delavnica, v okviru katere je Slovenija izmenjevala izkušnje z makedonskimi organi odkrivanja in pregona na temo krepitve medinstitucionalnega sodelovanja v boju proti korupciji. Pri izvedbi projekta so sodelovali Ministrstvo za notranje zadeve, Policija in Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

delavnica Krusevo skupinska2016

Delo je potekalo skozi razpravo in analizo konkretnih makedonskih primerov in primerov Nacionalnega preiskovalnega urada, s pomočjo katerih sta makedonska in slovenska stran ugotavljali, kakšne razlike glede medinstitucionalnega sodelovanja v boju proti korupciji obstajajo v zakonodaji, izvajanju zakonodaje, pristopih in organizaciji in katere izkušnje velja uporabiti, da bi bilo sodelovanje pri preiskovanju korupcije uspešnejše. Udeleženci so se strinjali, da za krepitev medinstitucionalnega sodelovanja ni boljšega načina kot so skupna usposabljanja državnih organov, ki sodelujejo v boju proti korupciji in da je bila delavnica, ki je namenila posebno pozornost vprašanjem sodelovanja, še posebej dobra priložnost, da se naredi kakšen konkreten korak za izboljšave tega sodelovanja.

Projekt je del programskih aktivnosti, ki jih financira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.

mrss znak manjsi