Sorodne objave

 

Generalni direktor Policije Marjan Fank in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman sta danes, 10. januarja 2017, podpisala načrt sodelovanja med Policijo in Slovensko vojsko za leto 2017. Glavni cilji so izboljšanje že tako dobrega medsebojnega sodelovanja in racionalnejša raba virov ter krepitev ugleda in prepoznavnosti obeh struktur.

Načrt obsega dve aktivnosti s področja šolanja in izobraževanja in 25 aktivnosti s področja skupnih usposabljanj ter 31 drugih načinov sodelovanja med obema organizacijama. Med drugim je načrtovano usposabljanje vojaških policistov, tudi glede pogajanj in reševanja kriznih situacij, šolanje in usposabljanje psov, usposabljanje policistov v gorništvu ter specialistična usposabljanja (npr. protibombno usposabljanje, usposabljanje reševalcev) ter različna skupna usposabljanja. Načrtovane so tudi souporaba vadbene infrastrukture, logistična podpora in druge aktivnosti (npr. sodelovanje na športnem področju ter področjih odnosov z javnostmi in protokola, duhovne oskrbe, psihološke podpore, muzejske dejavnosti).

IMG 0290 zm

Z leve: načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman in generalni direktor policije Marjan Fank


Podpisa so se udeležili tudi namestnik generalnega direktorja policije Simon Velički in pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin ter polkovnik Branko Podbrežnik, načelnik kabineta načelnika generalštaba Slovenske vojske, in podpolkovnik Vlado Tomažič, svetovalec za Vojaško policijo načelniku generalštaba.