Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bosta jutri svoja vrata odprli kar dve prireditvi za mlade, Informativa in Arena mladih. Tam bomo tudi policisti. Obišči nas, vstop je prost!

AM17 banner

Informativa je vseslovenski predinformativni dan, na katerem se predstavljajo višje in visoke šole, slovenske fakultete in druge institucije, ki ponujajo možnosti izobraževanja, štipendiranja in dela doma ali v tujini. Informativa na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini, različna usposabljanja, jezikovne tečaje, programe vseživljenjskega učenja itd. V Dvorani A2 ti bomo policisti predstavili zaposlitvene možnosti v policiji, pogoje, ki jih moraš izpolnjevati, sistem izobraževanja in usposabljanja itd. Imaš vprašanje za naše strokovnjake? Obišči jih in preveri, kako lahko postaneš del naše velike "modre družine".

Arena mladih bo čisto nova zabavno-informativna prireditev, ki bo v glavno mesto vpeljala svežino! Kot naslednica Študentske arene, prireditve s 17-letni tradicijo, bo Arena mladih zbrala na kup vse mlade in mlade po srcu, mračnemu januarskemu obdobju povrnila veliko življenja, vsem mladim pa ponudila dvodnevni oddih ter obilo zabave. Arena mladih bo pod eno streho gostila številne projekte in predstavitve. Tam te čakajo številne pisane stojnice, kjer se bo predstavljalo veliko zanimivih razstavljavcev s področja prehrane, make-upa, financ, popotovanj, hiphopa, športa, družbene odgovornosti, spletnih aplikacij, iger, zabave in še kaj. Tam bomo tudi policisti! Obišči nas na našem razstavnem prostoru in spoznaj naše delo.

Poleg splošnih policistov lahko spoznaš še kriminaliste in kriminalistične tehnike, ki to bodo "odvzeli prstne odtise". Vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik te bosta zabavala s svojimi vragolijami, a ti hkrati pokazala, kako korstni so službeni psi pri svojem "resnem" policijskem delu. Ogledaš si lahko tudi opremo policijskih "specialcev", preveriš, kako policisti odkrivamo ponarejene dokumente in se pri "prometniku" seznaniš z načini preverjanja prisotnosti alkohola in drog v organizmu oz. "poizkusiš", kako ostre so bodice t. i. stingerja. Oba dneva bodo v dopoldanskem času policijski prostor popestrili tudi policisti glasbeniki - zabavala vas bosta sekstet in kvintet Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi vrhunske glasbenike?

 

INFO17 banner

Več o Areni mladih


Kaj še čakaš? Obišči nas!

V petek in soboto, 27. in 28. januarja, med 9. in 18. uro.

Vstop je prost!

AM17 logo postavitve 1