Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekata Informativa in Arena mladih. Še danes in jutri lahko med 9. in 18. uro obiščeš tudi naš razstavni prostor, kjer policisti predstavljamo svoje delo in opremo. Želiš postati policist ali policistka? Pridi, svetovali ti bomo, kako lahko postaneš del naše "modre družine". Kaj še čakaš, obišči nas! Vstop je prost!

IMG 9585

Zaposlovanje in solanje v policiji naslovnica

Z veseljem bomo odgovorili na tvoja vprašanja o možnostih zaposlovanja v policiji, zaposlitvenih pogojih, izbirnem postopku, preizkusih ter izobraževanju in usposabljanju za poklic policista. Našo stojnico lahko obiščeš v Dvorani A2.

IMG 9802

Izbirni postopek in pogoji za zaposlitev kandidatov za policiste
 

Informativa je vseslovenski predinformativni dan, na katerem se predstavljajo višje in visoke šole, slovenske fakultete in druge institucije, ki ponujajo možnosti izobraževanja, štipendiranja in dela doma ali v tujini. Informativa na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini, različna usposabljanja, jezikovne tečaje, programe vseživljenjskega učenja itd.

IMG 9697

IMG 9574

 Na Informativi smo na ogled postavili razstavo Vsi enaki. Vsi enakopravni. Med fotografijami so tudi trenutki, ki jih je v svoj objektiv ujel priznan slovenski fotograf Arne Hodalič.


V Dvorani A2 ti bomo policisti predstavili zaposlitvene možnosti v policiji, pogoje, ki jih moraš izpolnjevati, sistem izobraževanja in usposabljanja itd. Imaš vprašanje za naše strokovnjake? Obišči naš razstavni prostor in preveri, kako lahko postaneš del naše velike "modre družine".

IMG 9528

V Stekleni dvorani C pa istočasno poteka Arena mladih, čisto nova zabavno-informativna prireditev, ki je v glavno mesto vpeljala svežino! Kot naslednica Študentske arene, prireditve s 17-letno tradicijo, je Arena mladih zbrala na kup vse mlade in mlade po srcu, mračnemu januarskemu obdobju povrnila veliko življenja, vsem mladim pa ponudila dvodnevni oddih ter obilo zabave.

IMG 9750

Arena mladih bo v dveh dneh pod eno streho gostila številne projekte in predstavitve. Tam te čakajo številne pisane stojnice, kjer se bo predstavljalo veliko zanimivih razstavljavcev s področja prehrane, make-upa, financ, popotovanj, hiphopa, športa, družbene odgovornosti, spletnih aplikacij, iger, zabave in še kaj. Tam smo tudi policisti! Obišči nas na našem razstavnem prostoru in spoznaj naše delo.

IMG 9487

IMG 9506

Vabljen, da pobliže spoznaš delo kriminalističnih tehnikov. Presenečen boš ugotovil, da je ogled kraja kaznivega dejanja in preiskovanje kaznivih dejanj v resničnosti precej drugačno in bolj zahtevno, kot to prikazujejo popularne televizijske nadaljevanke. Kriminalistični tehnik ti bo predstavil tudi svojo opremo, s katero "pobira" sledi, in ti "odvzel prstne odtise".

IMG 9779

Z daktiloskopskim prahom lahko kriminalistični tehnik hitro ugotovi, kje si pustil svoje prstne odtise.


Si tudi ti, tako kot veliko tvojih vrstnikov, želiš postati policist specialne enote? Na razstavnem prostoru policije te še danes čaka policist "specialec", ki ti bo predstavil ta zahteven poklic, za katerega pa ni primeren vsak. Ne le da mora imeti kandidat za policijskega "specialca" najmanj šest let in pol delovnih izkušenj v policiji, uspešno mora prestati tudi izjemno zahtevne psihofizične teste, ki navadno precej razredčijo število prijavljenih kandidatov. 

IMG 9741

Policisti specialne enote pri svojem delu uporabljajo različno opremo. Nekaj zanimivih kosov, kot so neprebojni ščit, čelada z napravo za nočno gledanje, orodje za vpad v objekte in zaščitna obleka, ki policista ščiti pred biokemičnim orožjem, si lahko ogledaš na Areni mladih.


Pri policistu iz Specializirane enote za nadzor državne meje lahko preveriš, kako odkrivamo ponarejene in prenarejene dokumente. Pri svojem delu uporabljamo tudi posebno napravo, t. i. dokuboks, s katerim lažje odkrivamo nepravilnosti, ki s prostim očesom niso vidne.

IMG 9857

Danes in jutri bodo v dopoldanskem času policijski prostor popestrili tudi policisti glasbeniki. Zabavala vas bosta sekstet in kvintet Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi vrhunske glasbenike? Seveda! Policijski orkester ima bogato, skoraj 70-letno tradicijo. O njegovi kakovosti priča tudi dejstvo, da je orkester slovenske policije državni protokolarni orkester, ki sodeluje na skoraj vseh visokih državnih prireditvah. Vsako leto ima okoli 200 nastopov v večjih in manjših zasedbah.

IMG 9681

V soboto se boš lahko pri policistu prometniku seznanil z načini preverjanja prisotnosti alkohola in drog v organizmu oz. "poizkusil", kako ostre so bodice t. i. stingerja. Če boš kje zaslišal pasji lajež, pa je v bližini zagotovo policist vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik, ki te bosta zabavala s svojimi vragolijami, a ti hkrati pokazala, kako korstni so službeni psi pri svojem "resnem" policijskem delu.


Še nisi tam? Kaj še čakaš? Obišči nas, vstop je prost!