Sorodne objave

 

Med 6. in 11. marcem 2017 je v Windischgarstnu v Avstriji potekalo evropsko policijsko  prvenstvo v alpskem in nordijskem smučanju, ki se ga je udeležilo 173 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 evropskih držav. Prvenstvo evropskih policij v pravem pomenu, z udeležbo na katerem se lahko ponaša prav vsaka država udeleženka, je bilo organizirano na zavidljivo visoki ravni.  

6EPM GHutmeyer 020

Ekipa slovenske policije se je na podlagi ponovnega članstva v Evropski policijski športni zvezi (USPE) po petletnem premoru ponovno veselila sodelovanja z najboljšimi. Izzivi za slovenske policiste in policistko so bili veliki. Nastopi so potekali v treh disciplinah alpskega smučanja in v dveh disciplinah v policijskem biatlonu. Iz repertoarja slovenskih nastopov sta bila izvzeta smučarska teka v klasičnem in prostem slogu.

2017 03 08BrunoGuttmann 011

Z veseljem poudarjamo odlično sodelovanje z nemško in švicarsko policijsko ekipo, obenem pa gre zahvala za izjemno dobro sodelovanje, spodbudo in tudi tehnično pomoč slovenskim športnim klubom, tujim policijskim športnim zvezam in drugim policijskim ekipam.

2017 03 08BrunoGuttmann 106

Slovenska policijska ekipa je na prvenstvu obdržala sloves alpske države in ljubiteljev smučarskega teka. V povprečju se je uvrstila v prvo polovico na lestvici rezultatov. Dokazala je, da je fizično in psihično dobro pripravljena, predvsem pa prilagojena našim trenutnim razmeram in pogojem v policijskem športu. Športne vrednote, ki so jih nehote izpostavili naši slovenski udeleženci, so hkrati vrednote slovenske policije. V borbi s časom, ob pomanjkanju sredstev, v zahtevnih z vremenskih razmerah in pogojih na progi so bili ti športniki na svoji poti pravzaprav kos oviram le s hitrostjo in pogumom, voljo in močjo, vzdržljivostjo in prilagodljivostjo - prav vsakemu od nas so lahko resničen navdih.

2017 03 07 SkiBMI JürgenMakowecz 49

Foto: Michael Dietrich, Gerhard Hütmeyer, Bruno Guttmann, Jürgen Makowecz, Zdenka Stern, Peter Sušnik