Sorodne objave

 

Po enakem vzoru kot slovenska policija zadnje leto napotuje na delo v Makedonijo svoje policiste, je tokrat z enakimi nalogami napotila že tretjo skupino policistov na ozemlje Republike Srbije. Med 24. majem in 23. junijem 2017 bodo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na srbskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

IMG 3417

Tam bodo naloge opravljali policisti Marko Škedelj iz Policijske postaje Novo mesto (Policijska uprava Novo mesto), Janko Žnidarič iz Policijske postaje Ptuj (PU Maribor), Damjan Ficko iz Policijske postaje Lendava (PU Murska Sobota) in Igor Šegel iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje.  IMG 3449

Dan pred odhodom jih je sprejela namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Temu dogodku in delovnemu srečanju so prisostvovali še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi in Dario Cizelj iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na GPU. Srečanja se je udeležil tudi Igor Kozmelj, kriminalist na Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, vodja 2. skupine napotenih policistov, ki je predstavil pridobljene izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij, povezano z delom slovenskih policistov v Republiki Srbiji.

IMG 3444

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni policijski uniformi in bodo uporabljali službena vozila in opremo.

IMG 3456

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.

IMG 3445

IMG 3419

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi