Sorodne objave

 

V Vadbenem centru Gotenica ter v Tacnu in na zaprtem strelišču na Dolenjski cesti, oboje v Ljubljani, so v četrtek in v petek, 25. in 26. maja 2017, potekale 15. Policijske igre, ki so največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji, skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov.

Tekmovalke in tekmovalci, ki jih je bilo letos dobrih štiristo iz 15 ekip, so se pomerili v ju-jitsu (prikazovanju tehnik), praktičnem postopku, policijskem mnogoboju in policijskem situacijsko-taktičnem streljanju ter v streljanju z zračno puško. V program so uvrščene tudi dejavnosti, ki so namenjene predvsem krepitvi medsebojnih odnosov, kot so šah, odbojka na mivki in nogomet. Kot vsakič, je bilo tudi tokrat uigrano, zanimivo, veselo … skratka, pestro.

Tekmovalke in tekmovalci so bili iz ekip policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave, že sedmo leto zapored pa je imelo svojo ekipo tudi Ministrstvo za notranje zadeve.

IMG 3609 IMG 3611 IMG 3613

V prikazu ju-jitsu tehnik se je letos pomerilo 13 tekmovalcev iz štirih ekip. Najboljši posameznik je bil Rok Selko iz Policijske uprave Novo mesto od koder je bila tudi najboljša ekipa.

IMG 3627 IMG 3629 IMG 3631

V praktičnem postopku je tekmovalo devet ekip. Prvo mesto si delita dve ekipi, in sicer ekipa Policijske uprave Celje in ekipa Policijske uprave Ljubljana.

V policijskem mnogoboju so se pomerile štiri ekipe in posamezniki, skupaj 53 tekmovalk in tekmovalcev (natančneje 11 tekmovalk in 42 tekmovalcev). V ekipni razvrstitvi je prvo mesto zasedla Uprava za policijske specialnosti. Med moškimi bil bil najboljši Boris Fluher iz Uprave za policijske specialnosti, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Aleksandra Žižek iz Policijske uprave Murska Sobota.

V policijskem situacijsko-taktičnem streljanju se je letos pomerilo 12 ekip, skupaj 55 tekmovalk in tekmovalcev (natančneje 17 tekmovalk in 38 tekmovalcev). Med moškimi je bil najboljši Matjaž Čuček iz Službe generalnega direktorja policije, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Renata Oražem iz Uprave za policijske specialnosti. Najhitrejša in najbolj precizna je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.

Z zračno puško je streljalo skupaj 58 tekmovalk in tekmovalcev (natančneje 23 tekmovalk in 35 tekmovalcev) iz sedmih ekip. Najboljša predstavnica nežnejšega spola je bila Renata Oražem iz Uprave za policijske specialnosti, med moškimi pa je bil najboljši Sašo Korbar iz ekipe Ministrstva za notranje zadeve. Najboljši ženska ekipa je bila iz Policijske uprave Murska Sobota, najboljša moška ekipa pa iz Uprave za policijske specialnosti, ki je bila tudi najboljša ekipa v generalni razvrstitvi.

V šahovskih dvojicah se je pomerilo 38 šahistov iz desetih ekip, najboljši med njimi je bil Erik Hozjan iz Policijske uprave Koper. Najboljša ekipa je pa je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.

V odbojki nam mivki je letos sodelovalo osem ekip. Najboljša je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.

V nogometu je letos sodelovalo deset ekip. Najboljša je bila ekipa Uprave za policijske specialnosti.

IMG 3745

V generalni razvrstitvi si je tretje mesto priborila Policijska uprava Ljubljana, drugouvrščena je Policijska uprava Novo mesto, absolutni zmagovalec pa je Uprava za policijske specialnosti.


Najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem ter ekipam smo podelili diplome, medalje in pokale. V Vadbenem centru Gotenica jih je najboljšim prvi tekmovalni dan podelil generalni direktor policije Marjan Fank, drugi tekmovalni dan pa direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc; v Tacnu, Ljubljana, pa prvi tekmovalni dan direktor Uprave kriminalistične policije mag. Branko Japelj, drugi tekmovalni dan pa direktor Policijske akademije Danijel Žibret. 15. Policijske igre skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov so se s tem zaključile.


Vsem tekmovalkam in tekmovalcem hvala za sodelovanje, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke!