Sorodne objave

 

Na igrišču Policijske akademije v Tacnu se je včeraj, 31. maja 2017, razlegal otroški živ žav. Vrtec Jelka je na pisanem prizorišču obeležil svoj praznik, dan vrtca. Otroci in njihovi starši so se udeležili različnih športnih in kulturnih delavnic, pobliže pa so spoznali tudi poklic policista in nekaj naših vrhunskih športnikov.

IMG 2962

Navihani in razigrani otroci so preplavili sicer resno in strogo prizorišče Policijske akademije.

IMG 2894

"Kako to dela?"


Malčkom smo svoje delo predstavili tudi policisti in policistke. Otroci so se zapodili v policijsko "marico", prižigali modre lučke, "vozili" policijski motor in preverili prav vse sirene na policijskih avtomobilih.

IMG 3005

Sprva so se previdno sukali tudi okoli policijskih konjev in jih gledali z nezaupanjem.

IMG 2924

IMG 2918

Ko pa so ugotovili, da so te velike živali po naravi mirne in prijazne, so se jim pogumno približali in jih pod budnim očesom policista konjenika tudi pobožali po nežnih konjskih gobčkih. Če so bili pridni, pa jim je policist dovolil, da so konja tudi zajahali.

IMG 2940

"Kako zelo je prijazen policijski konjiček ..."  

IMG 2983

Dogodka se je udeležil tudi državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga, ki se je zahvalil policistom za plemenito delo in izrazil veselje, da je dogodek Vrtca Jelka postal že tradicija: "Današnji dogodek je torej dan, ko Policijsko akademijo, v kateri se urijo policistke in policisti, prevzamete v roke najmlajši. Ne dvomim, da vam bo všeč in da bo čez nekaj let tudi kdo med vami ponosno oblekel modro uniformo."

IMG 3031

Z otroci so se igrali tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji, med drugimi Andraž Jereb in Raša Sraka.

IMG 3127

IMG 3134Otroci so se lahko udeležili različnih aktivnosti, ki spodbujajo njihov motorični razvoj.

IMG 3131

"Ati, a me vlečeš ..."

IMG 3120

"Mami, jaz bi tudi rad to poizkusil."

IMG 3164

Otroci so imeli veliko vprašanj za policiste, ki so nanje z veseljem odgovarjali in jim svetovali. Takšno sodelovanje je zelo koristno in ima velik vzgojni vpliv tako na otroke kot tudi njihove vzgojitelje in starše. Otroke lahko tako pravočasno in na primeren ter zanje zanimiv način opozorimo na pravilno ravnanje in obnašanje ter jim hkrati predstavimo in približamo poklic policista.

IMG 3043

IMG 3060

Cvetka Lumbar, predstavnica Policijske akademije, in Miro Cerar, častni predsednik Gimnastične zveze Slovenije.


Brez podpore Policijske akademije in Gimnastične zveze Slovenije dogodek zagotovo ne bi bil tako zelo odmeven in priljubljen.

IMG 3066

Otroci so stadion Policijske akademije zapustili veseli, policisti pa zadovoljni, da smo lahko malčkom polepšali dan.