Sorodne objave

 

V središču Murske Sobote se bodo v četrtek, 8. junija, začeli dnevi zaščite in reševanja, t. i. Bogatajevi dnevi. Zanimive predstavitve bodo obiskovalcem na voljo vse do sobote, 10. junija. Svoje delo bomo predstavili tudi policisti. Vljudno vabljeni!

sv2 3 sv1p2 sv2 2

Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, kjer se predstavljajo enote civilne zaščite, različne reševalne službe ter sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Že od leta 2005 jih vsako drugo leto organizira Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z lokalno skupnostjo. Tokratni dnevi zaščite in reševanja so že šesti po vrsti, vendar bodo prvič poimenovani po nekdanjem dolgoletnem poveljniku Civilne zaščite Republike Slovenije Miranu Bogataju.

Policisti bomo v okviru dnevov zaščite in reševanja predstavili različna delovna področja. Obiskovalci bodo lahko spoznali delo specialne enote, predstavila se bo letalska policijska enota, na ogled pa bomo postavili tudi različna vozila in opremo, ki jo uporabljamo policisti. Predstavili bomo tudi delo policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, svoje spretnosti pa boste lahko preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Policisti vam bomo svetovali tudi, kako poskrbeti za varno udeležbo v cestnem prometu. Če še nikoli niste "pihali", pa boste lahko poskusili, kako deluje alkotest.

5-IMG 0424 21-IMG 8371 01-AkcijaHitrost


Čakajo vas še mnoge druge zanimive policijske vsebine!

Celoten program predstavitev in aktivnosti, ki bodo potekale na Bogatajevih dnevih, pa si lahko ogledate tukaj.

Vljudno vabljeni v središče Murske Sobote, od 8. do 10. junija 2017!