Sorodne objave

 

Zelo uspešno se je zaključil letošnji že 24. pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial 2017. Vseh 28 ekip pripadnic in pripadnikov policije, vojske, uprave za zaščito in reševanje in gasilcev je v dveh dneh, skoraj dve uri prej, kot smo pričakovali, premagalo izjemno zahtevno dvodnevno preizkušnjo v plavanju, kolesarjenju, pohodu, teku, veslanju, znanju in splošni razgledanosti.

IMG 5024.11jpg

Tekmovalce je na svečani otvoritvi v petek, 16. junija 2017, nagovoril generalni direktor policije Marjan Fank, ki je poudaril, da jih Brajnikov memorial že vrsto let povezuje in da nič ne more prekiniti teh vezi in prijateljstva. Zaključil je, da je "glede na težavnost tekmovanja zmagovalec prav vsak". K uspešnemu premagovanju vseh ovir na zahtevni trasi in tkanju novih prijateljskih vezi so tekmovalce pozvali tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But in župan Občine Bled Janez Fajfar. Vsi so se z minuto molka in polaganjem cvetja na grob poklonili Mitju Brajniku, idejnemu vodji tekmovanja. 

IMG 5040

Tekmovanje se je zaključilo v soboto, 17. junija 2017, s prihodom vseh ekip v cilj na prireditveni prostor pod Ribensko goro v Ribnem pri Bledu. Udeležence je slavnostno nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. Vsem je čestital in poudaril, da so zmagovalci vsi, ki so se spopadli s težkim izzivom na trasi tekmovanja. Poudaril je, da vsi cenimo vsakodnevno delo policistov, vojakov, uprave za zaščito in reševanje in gasilcev, pomembno za mirno življenje državljank in državljanov.

IMG 5939.ni

Sledila je svečana razglasitev rezultatov s podelitvijo medalj in pokalov najboljšim. Že kar tradicionalno je prva v cilj prispela ekipa Specialne enote Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi, ki je zmago slavila že peto leto zapored. Za celotno traso z vsemi nalogami je potrebovala devet ur in 30 minut, več kot eno uro in pol pred drugouvrščeno ekipo iz Policijske akademije na Generalni policijski upravi. Tretje mesto pa je zasedla prva ekipa Policijske uprave Ljubljana.

IMG 5945.no

Odlični rezultati kažejo, da se udeleženci tekmovanja lotijo resno, fizično in psihično zelo dobro pripravljeni, motivirani in vrhunsko usposobljeni. Najbolj veseli dejstvo, da sta pred rezultati še bolj pomembna sodelovanje in pomoč sotekmovalcem. Tako je pokal za "fair play" prejela ekipa IPA Klub Ljubljana, ki je sotekmovalcem odstopila kolo, da so lahko nadaljevali s tekmovanjem.

IMG 5698

Organizator je posebna pokala podelil najizkušenejši tekmovalki Metki Srečnik in najbolj vztrajnemu Slavku Keršiču, ki se je tekmovanja udeležil že dvajseto leto zapored.

IMG 5856

Tekmovalke in tekmovalci so bili z organizacijo 24. pohoda razuma, volje in moči zelo zadovoljni. Potrdili so, da se prihodnje leto ponovno srečajo in pomerijo v tej naporni, vendar zanimivi preizkušnji.

IMG 5213

Rezultati Brajnikovega memoriala 2017